Güney Kore'den kripto paralarla ilgili önemli karar
Güney Kore'den kripto paralarla ilgili önemli karar

Güney Kore’den kripto paralarla ilgili önemli karar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore hükümeti, kripto para kazanımlarını “diğer gelir” olarak sınıflandırmayı düşünüyor. Böylelikle kripto kazançları üzerinden %20’lik vergi elde edilmesi mümkün hale gelecek.

Kripto paralar, piyango ve ödüllerle aynı kategoride olacak

Koreli haber kaynağı Pulse News tarafından hazırlanan bir habere göre, pazartesi günü hükümet, Ekonomi ve Maliye Bakanlığı’nın kripto para birimi için vergi planlarını incelemeye başladığını belirtti.

Yetkililer, kripto para birimlerini diğer gelirler olarak sınıflandırmayı düşünüyor ve kripto kazançlarını %20 vergi alınan piyango veya ödül kazançları ile aynı kategoriye koyuyor.

Japonya kriptolara gelir vergisi getiriyor

Kripto varlıkları, daha önce sermaye kazançları ve hediyeler üzerindeki vergilendirmeyi denetleyen emlak vergisi departmanı altındaydı. Bir hükümet yetkilisi şunları söyledi:

Maliye Bakanlığı henüz yönünü kesinleştirmedi. Ancak sanal varlık ticaretinden elde edilen gelirin, gayrimenkul mülkleri gibi sermayelerin transferinden elde edilen kazançlar olarak değil, diğer gelirler olarak etiketlenmesi daha muhtemel hale geldi.

Bir kez diğer gelir olarak sınıflandırıldığında, Kore vergi makamları kripto ticaretinden elde edilen kazançlar üzerine anında vergi uygulayabilir.

cryptoglobe


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin