güney kore

Güney Kore hükümetinden açıklama: Sanal para borsaları kapatılabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’de Hükümet Politika Kordinasyon Ofisi, dijital para çılgınlığının önüne geçilmesi için sanal para borsalarının kapatılması dahil tüm seçeneklerin gözden geçirileceğini açıkladı. Yapılan açıklamada hükümetin sanal paralarda spkeülasyon trendini izlerken, gerekli önlemleri süratle ve kesin bir şekilde alacağı belirtildi.

Sanal para işlemlerinde gerçek isim zorunluluğu getirileceği belirtilirken, bankaların sanal para borsalarına sanal hesap sunmasının yasaklanacağı bildirildi. Açıklamada, hükümetin bankaların para aklama karşıtı rolünü artıracağı ve sanal paralarla ilişkili suçları engelleyeceği ve sert bir şekilde cezalandıracağı belirtildi.

Güney Kore Haberi Darbe Vurdu

Geçen hafta yaşadığı sert düşüş sonrasında toparlanmaya çalışan ve hafta ortasında yukarı yönlü bir hareket gösteren Bitcoin, Güney Kore’den gelen bu haberle yeniden düşüşe geçti.

Güney Kore’nin bazı kripto para borsalarını kapatmayı gözden geçirdiği yönündeki haberlerin ardından Bitcoin 14 bin doların altına geriledi. Bitcoin’deki gerileme diğer belli başlı kripto para birimlerinde de görüldü.

TSİ 08:50’de Ethereum yüzde 4 düşüşle 693 dolardan, Ripple yüzde 8 düşüşle 1,15 dolardan, Litecoin ise yüzde 7 düşüşle 241 dolara geldi.  Bitcoin, bu haberin ardından sınırlı kazancını geri vererek, Perşembe günü Asya’daki işlemlerde yüzde 7.2 geriledi. Sanal para rekor seviyesinden yüzde 25 ekside bulunuyor.

bloomberght

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin