Güney Kore normal kripto para ticaretini destekleyecek
Güney Kore normal kripto para ticaretini destekleyecek

Güney Kore normal kripto para ticaretini destekleyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finansal bir kuruluşa göre, Güney Kore normal kripto para ticaretini destekleyecek. Güney Kore’nin bu hamleleri kripto para ticareti konusundaki duruşunu yumuşattığını gösteriyor.

Yonhap Haber Ajansı’na göre, Finansal Denetim Hizmeti (FSS) yetkilisi Choe Heung-sik, hükümetin “normal işlemler yapılırsa” kripto para ticaretini destekleyeceğini söyledi.

Güney Kore normal kripto para ticaretine teşvik ediyor

Choe, kripto para borsaları temsilcileriyle yaptığı toplantıda hükümetin, bankaları kripto para alışverişi ile çalışmaya teşvik edeceğini de belirtti.

Açıklamalar büyük olasılıkla Güney Kore’nin kripto destekçilerince ve dünya kamuoyunca olumlu bir şekilde karşılanacak.

Açıklama ayrıca, ülkenin piyasayı başka şekillerde sınırlandırmaya yöneldiğinden sonra geldi.

Anonim kripto para ticaret yasağı ise Güney Kore’de 30 Ocak’ta yürürlüğe girdi; kripto para işlemleri kullanıcıların kimliklerine bağlı hesaplarla gerçekleştiriliyor. Karardan kaçmaya çalışan insanlar ise cezalar alıyorlar.

Habere göre Güney Kore kripto para ticaretini “yasaklayabilir veya bastırabilir” denirken, Bitcoin dahil kripto para birimlerinin fiyatları ocak ayı ortasında keskin bir düşüş gösterdi. Kısa süre sonra ülkenin maliye bakanı, piyasaları sakinleştirdi.

Güney Kore, o zamandan beri, kripto para işlemlerinin düzenlenmesi için New York’un “BitLicense” ya da benzer bir sistemi benimsemeyi düşündüğünü açıkladı.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin