kripto para vergisi
Güney Kore kripto para vergisi konusunda son aşamaya geldi

Güney Kore Mahkemesi, bankalar ile kripto para borsaları arasındaki savaşta borsa lehine karar verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

30 Ekim’de bir Güney Kore Mahkemesi, ülkenin en büyük ticari bankalarından biri olan Nonghyup ve kripto para borsası Coinis arasındaki yasal bir savaşta yerel kripto para borsası lehine karar verdi.

Güney Kore Mahkemesi, kripto para borsası lehine karar verdi

Eylül ayında Nonghyup, tek taraflı olarak borsa ile bankacılık ortaklığının sona ermesini açıkladı, şirketin mevduattan ve bankadan para çekme işlemlerine izin vermedi. Buna karşılık, borsa bankayla ilişkiyi yeniden tesis etmek amacıyla, Seoul Merkez Bölge Mahkemesi’ne mevduatların askıya alınmasına son verme talebinde bulundu.

Bu hafta Seul Merkez Bölge Mahkemesi davayı resmi olarak Coinis lehine kararlaştırdı ve kripto para borsasına karşı Nonghyup tarafından empoze edilen para yatırma ve çekilme işlemlerinin askıya alınmasının adil olmadığını belirtti. Davada Coinis’i temsil eden Avukat Kim Tae-rim, mahkemenin kripto para borsasına ilişkin askıya alma kararını kaldırması, bankaların Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) tarafından belirlenen kılavuza göre tek taraflı olarak hizmetlere son veremediğini gösterdiğini vurguladı.

Dava sektör için bir örnek teşkil edecek

Seul Merkez Bölge Mahkemesi, konuy ayönelik şunları söylüyor:

Kripto para borsaları, varsayılan olarak, Güney Kore‘deki büyük bankalara serbestçe para yatırma ve çekme hakkına sahip ve banka tarafından ortaklık ve hizmetlerin aniden sona ermesi yeterli kanıt altında yapılmamıştır. Bu sözleşmenin ihlali demektir.

Coinis tarafından yapılan ve Seul Merkezi Bölge Mahkemesi tarafından kabul edilen Nonghyup’a karşı şikayet başvurusu, yerel bir kripto para birimi borsasının büyük bir bankaya meydan okuduğu ilk dava. Avukat Kim, davanın hukuki temeli olmadan bankaların kripto para borsaları ile ilişkilerini sona erdirme konusunda temkinli davranmaya veya sözleşmenin ihlalini kanıtlamak için yeterli delil oluşturmasına neden olacağından, davanın sektör için bir örnek teşkil edeceğini açıkladı.

News.8btc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin