featured

Güney Kore, kripto ticareti düzenlemelerini zorluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore, anonim sanal para ticaretini yasaklayacak ve gerektiğinde kripto para değişimlerini potansiyel olarak kapatacak..

Hükümet, dünyadaki en büyük kripto para pazarlarından biri olan ülkedeki sanal para birimlerinin çılgın ticaretini engellemek için yeni tedbirler çıkardığını açıkladı.

2 Milyon Kişi Sanal Para Birimi Sahibi

Güney Kore’deki yaklaşık 2 milyon kişinin, dijital para birimi sahibi olduğu tahmin ediliyor. Bunlardan en önemlisi, ülkede kabaca %20’lik bir büyüklükle işlem gören Bitcoin.

Hükümet, piyasadaki spekülasyonun “mantıksız” ve “aşırı ısınma” olduğuna dair uyarıda bulunarak, yatırımcıların borsalarda anonim hesaplar kullanması yasaklanacağını söyledi. Yalnızca doğrulanmış hesapları olan, yaşlarını ve yerleşim yerlerini teyit eden kişilere dijital para ticaretine izin verilir.

Bildiriyi takiben, Finansal Denetim Komisyonu(FSC), ticari bankalara anonim hesapların verilmesini derhal durdurmasını emrettiğini bildirdi.

FSC ayrıca bankalara, fayda ödemeleri ve diğer temel mali kullanımların hesaplanmasının sanal para yatırımına zimmete geçirilemeyeceğini öngören tedbirleri güçlendirmesi şeklinde uyarılarda bulundu.

JoongAng Ilbo, hükümetin kripto para pazarında piyasa manipülasyonu, kara para aklama ve diğer finansal suçlarla mücadelesini güçlendireceğini açıkladı.

İhtiyaç duyulması halinde sanal para ticaretinin kapatılması da dahil olmak üzere “bütün politika seçenekleri” için bir başka tedbirin alınması düşünülüyor.

Bu ayın başlarında Seul, bankaların sanal para birimleri ile alışveriş yapmasını yasaklamış ve hükümetin kripto para ticareti için yapılan sermaye kazançlarından vergi ödenebileceğini ima etmişti.

UPI

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin