kripto para vergisi
Güney Kore kripto para vergisi konusunda son aşamaya geldi

Güney Kore kripto para vergisi konusunda son aşamaya geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

G20 üyesi ülke, kripto paralar üzerinden elde edilem gelirler üzerinden vergi almaya hazırlanıyor. Bu konuda son aşamaya geldi. Güney Kore yönetimi tarafından yapılan duyuruya göre kripto paralar üzerinden elde edilen gelirlerden %20’lik gelir vergisi alınacak.

Güney Kore tarafından hazırlanan vergi yasası 1 Ekim 2021’den itibaren yürürlülüğe girecek. Kripto paralar üzerinden bir yıl içerisinde 2.5 milyon won (2,000 dolar) üzerinde kazanımlar %20 oranında vergilendirilecek.

Güney Kore kripto para vergisi konusunu netleştiriyor

Güney Kore’de kripto para vergilendirme işlemleri için 15 ay daha süre var. Bu süre içerisinde kripto para yatırımcıları ve işletmeler gerekli ön hazırlıklarını yapabilecek. Kripto paraların vergilendirilmesinin ardından regülasyonlar konusunda piyasalardaki belirsizlikler bir nebze azalmış olacaktır.

Güney Kore, G20 üyesi ve kripto para regülasyonlarında FAFT (Finansal Eylem Gücü) standartlarını dikkate alıyor. 2019 yılında Japonya’da düzenlenen G20 toplantılarında kripto para regülasyonları için FATF standartlarının belirlenmesine karar verilmişti.

Güney Kore tarafından uygulanan regülasyonlar kısa sürede tüm G20 ülkeleri tarafından uygulanabilir. Ülkemiz de G20 üyesi ve söz konusu vergilendirme ilerleyen süreçte Türkiye’de de uygulanabilir.

Güney Kore blockhain patenti konusunda en çok paten başvurusunda bulunan 3 ülkeden birisi. Diğer ülkeler Çin ve ABD.

İnvezz.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin