Güney Kore eyaleti kendi kripto parasını çıkaracak
Güney Kore eyaleti kendi kripto parasını çıkaracak

Güney Kore eyaleti kendi kripto parasını çıkaracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

27 Ağustos pazartesi günü yerel basında çıkan haberlere göre, Güney Kore eyaleti olan Gyeongsangbuk-do bir sadakat planının yerini almak üzere Blockchain teknolojisine dayalı kendi dijital para yayınlayacak.

Gyeongsangbuk-do’daki yetkililer, mevcut memleket sevgisi hediye kartları yerine tüketicilere sunulacak olan Gyeongbuk Coin’i oluşturmak için Blockchain startup’ı Orbs ile ortak olacak.

Güney Kore eyaleti Gyeongbuk Coin’i piyasaya sürüyor

Güney Kore’nin dördüncü büyük kenti olan Daegu’yu içeren Gyeongsangbuk-do, bölgedeki ticari kabulü görmek için Gyeongbuk Coin’i piyasaya sürüyor.

Gyeongsangbuk-do’nun bilim ve teknoloji politikası bölüm başkanı Sunghyun Chung, tüccarlara ayrı programlar yaratarak ve coin çıkardıklarını bildirirerek çözülmesi gereken pek çok sorun olduğunu söylüyor. Chung, açıklamalarını şöyle özetliyor:

Kripto paralar, kabul edilecek çekirdek bir teknolojidir.

Rapor edilmeye devam edildiği gibi, Güney Kore yasa koyucuları, ülke çapında geniş bir kripto para entegrasyonuna daha da yaklaşıyorlar.

Mevcut parlamento tartışması, diğer konuların yanı sıra ICO’ları yasal hale getirerek Malta tarzı bir Blockchain adası yaratmaya odaklanıyor.

Bir takım yetkililer daha önce İsviçre’nin Kripto Vadisi’ni ziyaret ettiler. Bu esnada Blockchain teknolojisinin nasıl dağıtılacağı hakkında bilgi edinmeye başladılar.

Başka bir yerel yetkili şunları söylüyor:

 Zug Şehrinden aldığımız bilgileri, çalışanlara blok zincir tabanlı Gyeongbuk eyaleti kimlik kartları yapmak için kullanabiliriz.

Medyaya göre, eyalet hükümeti yılda 100 milyar won (90 milyon dolar) değerinde Gyeongbuk Coin çıkarmayı planlıyor.

 

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin