Grayscale bu DeFi projesine yatırımını duyurdu ve token fiyatı önemli artış kaydetti
Grayscale bu DeFi projesine yatırımını duyurdu ve token fiyatı önemli artış kaydetti

Grayscale önde gelen kripto para varlıkları için fon başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Investment Trust’ın yaratıcısı olan Grayscale, akredite yatırımcılara kripto para birimlerini keşfetme yolları sunmayı amaçlayan dördüncü fonu bugün başlatıyor.

Grayscale kripto para şirketi

Grayscale, önceki fonlarından farklı olarak Bitcoin, Ethereum Classic ve Zcash’e odaklandı ve fon başlattı. Bu fona resmi olarak Digital Large Cap Fund (Dijital Büyük Kapasite Fonu) adı verildi. Fon, yatırımcılara piyasa değerine dayalı beş en büyük kripto para kuru oranını sunmak üzere tasarlandı.

Başlangıçta fon payları, Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash ve Litecoin içerecek kripto para sepetine yatırılıyordu.

Grayscale genel müdürü Michael Sonnenshein, yeni kripto para ekleme kararı aldıklarını söyledi.

Sonnenshein’in açıklaması:

“Yatırımcılar kripto para birimi varlık sınıfına büyük bir piyasa sunumu istiyor.”

CoinDesk’e şunları söyledi:

“Bu, onlara bu tek araçla pazarın yaklaşık yüzde 70’ine maruz kalmasını sağlayacak tekil bir yatırım yapmalarını sağlıyor.”

Yatırımcılar, özel yerleşim yatırım aracında, gerçek kripto paralar ile desteklenen hisseleri, saat 04.00’de değer kazanarak satın alacaklar. Değerleme, kurumsal ticaret teknoloji şirketi Trade Block tarafından sağlanan Dijital Varlık Referans Oranı’na dayanılacaktır.

Her bir kripto para, fonun giderleri ve diğer yükümlülükleri düşülerek değerlendirilecektir.

Kriptolaştırma piyasa kapaklarındaki değişiklikleri hesaba katmak için, mevcut dijital varlıkları potansiyel olarak kaldırıp yeni varlık ekleyerek üç ayda bir yeniden dengeler. Bu fon aktif olarak yönetilmeyen pasif bir yatırım aracıdır.

Piyasa değerlemesine ek olarak, likidite, operasyonel gereklilikler ve saklama çözümlerinin bulunması da listeleme sırasında tartılan unsurlar olacaktır.

Buna ek olarak, bu fon, piyasaya sunulduğunda bir geri ödeme programı sunmayacaktır. Yani, hisselerin değerinin, fon tarafından tutulan varlıkların gerçek değerine yakın olacağına dair herhangi bir güvence bulunmamaktadır. Fon, ABD Menkul Kıymetler ve Kambiyo Komisyonu (SEC) tarafından açıklanan belirli akredite edilmiş yatırımcılara sürekli olarak hisse öneriyor.

İlginçtir ki, Digital Currency Group’un bağlı kuruluşu olan Grayscale tarafından yönetilen toplam varlık, son birkaç ayda yaklaşık 1 milyar dolar azalmıştır. Aralık ayında, DCG’nin kurucusu Silbert, şirketin tweetinde bildirilen 3 milyar doları yönetti. Mevcut açıklamada, bu sayı 2.1 milyar dolara geriledi.

Resmi basın açıklamalarına göre, Grayscale sonunda böyle bir geri ödeme programı yürütmek için düzenleyici onay isteyebilir.

Sonnenshein ayrıca, firmanın, ilk yatırım aracı olan Bitcoin Investment’ın, banknot simgesi GBTC: OTCQX ile işlem gören yolu izlemeyi planladığını belirtti.

Sonnenshein şöyle dedi:

“Bununla ilgili bir yılda içinde halka açık bir teklif verme niyetimiz olacak.”

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin