Bitcoin yükselmeye devam edecek mi? Bugün yine rekor kıran BTC hakkında analistler olumlu
Bitcoin yükselmeye devam edecek mi? Bugün yine rekor kıran BTC hakkında analistler olumlu

Grayscale çıldırdı! 13 günlük Bitcoin arzını tek seferde satın aldılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dijital varlık yöneticisi Grayscale, portföyüne tek bir günde 10.000’den fazla Bitcoin ekledi ve sahip olduğu toplam BTC sayısını yaklaşık 600.000’e çıkardı.

13 günlük Bitcoin arzını tek seferde satın aldılar

Kripto para vadeli işlem ve bilgi platformu Bybt’den gelen veriler, Grayscale’in 21 Aralık 2020’de 576.650 Bitcoin tuttuğunu ortaya koydu. Miktar bir gün sonra yaklaşık 12.320 artışla 588.970’e yükseldi.

Şu anda günlük dolaşım arzına eklenen Bitcoin sayısı 900 adet olduğundan, Grayscale’in son satın alımı 13 günlük yeni çıkarılan Bitcoin arzı anlamına geliyor. Bitcoin’in şu anki fiyatı 23.825 dolarda. Şirketin toplam BTC varlığının değeri ise 14 milyar doların biraz üzerinde.

Grayscale’in dünyanın önde gelen dijital varlıklarını satın aldığı son satın alma değeri ise 290 milyon doların biraz üzerinde.

BTC’yi satın almak için dokuz rakamlı harcama yapan Grayscale, yılın ilk çeyreğinde amiral gemisi kripto para biriminde haftada harcadığı ortalama miktarın yaklaşık 10 katına ulaşmış oldu.

“2017 rallisinden çok farklı bir vaziyet söz konusu.”

Grayscale Investments’ın genel müdürü Michael Sonnenshein, yakın tarihli bir CNBC röportajında, Bitcoin alımlarının yıldan yıla altı kat arttığını açıkladı.

Grayscale’de, akışlarımız geçen yıla göre 6 kat arttı. Ve işe sermaye koyan yatırımcı türleri, daha önce gördüğümüz yatırımcıların hiçbirine benzemiyor. Dünyanın en büyük yatırımcılarından bazıları ve yaptıkları tahsisler daha önce hiç görmediğimiz kadar büyük.

Sonnenshein’e göre, mevcut Bitcoin boğa piyasası 2017 boğa koşusundan farklı.

Bence bu, 2017’de olduğumuzdan çok farklı bir senaryo. O zamanlar Bitcoin, psikolojik olarak önemli olan 20.000 dolar seviyesini kıramadı. Ve bu yıl olması bizim için gerçekten şaşırtıcı değil. Şu an 2017 rallisinde görülmeyen birkaç önemli faktör var. Yatırım bankaları Bitcoin’in altına olan üstünlüğünü vurgulayan bir araştırma yazıyor. Önde gelen yatırımcıların ortaya çıktığını ve bu varlık sınıfını desteklediğini gördünüz. Bilançolarına Bitcoin ekleyen şirketleriniz var. Bunlar, bu varlık için daha önce gördüğümüz faktörler değil.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin