Grafik kartı almak için iyi bir zaman dilimine giriyoruz.
Grafik kartı almak için iyi bir zaman dilimine giriyoruz.

Grafik kartı almak için iyi bir zaman olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Grafik kartı fiyatlarındaki fahiş yükseliş hepimizin malumu. Fakat fiyat bakımından iyi bir zaman dilimine girmiş bulunuyoruz. Çünkü kaynaklar, kripto para piyasasındaki son duraklamaların GPU tedarikçilerinin fiyatlarını düşürmesine neden olduğunu söylüyor.

Bu ay yüzde yirmi indirim geliyor

Temmuz ayında GPU fiyatlarının yüzde 20 civarında düşebileceği iddia ediliyor. İndirime gidecek şirketlerden bazılarının, Global UniChip, Tayvan Semiconductor Manufacturing Company ve Integrated Circuit (IC) ve birçoğu olacağı söyleniyor. Nvidia’nın gelecek nesil GPU’ları ise 2018’in dördüncü çeyreğine kadar ertelenecek.

Mayıs ayında Nvidia CEO’su Jensen Huang, GPU birimleri için yüksek fiyat talep eden tedarikçilerin bir sonucu olarak kripto madencilerine olan talebi karşıladığını söylemişti. GPU’lar veya oyun işleme birimleri, bazı kripto paraları çıkarmak için ve video oyunları oynamak için kullanılırlar. Nvidia, ilk çeyrekte kripto madenciliği için kullanılan işlemci satışlarından 289 milyon dolar kazandığını bildirmişti.

AMD’nin de hisse fiyatları düşecek

Piyasa düzeltmesi nedeniyle ikinci çeyrekte üçte bir düşüş bekleniyor. Çinli ASIC üreticisi Bitmain, Çin’de daha sıkı kripto para düzenlemelerinin artması nedeniyle AI’ya döndüğünü de belirtmişti.

Haziran ayında iki analist yatırımcılara, kripto madenciliğinin daha az talep görmesi halinde Nvidia’nın tek rakibi olan AMD’nin de hisse fiyatlarında düşüş göreceğini söylemişti.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Nvidia madenciliğe özel ekran kartı çıkarıyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin