featured

Gözde meme coin’den ralli beklentisi: Bitcoin halving öncesi kırılma gerçekleşecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde meme coin’lerden bir tanesi olan PEPE, Bitcoin halving etkinliğine sayılı günler kalmışken önemli bir kırılma gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Grafikte oluşan düşen kanal modeli, PEPE fiyatında bir düzeltme eğilimine yol açıyor. Ancak toparlanma umutları hâlâ devam ediyor. Çünkü gözde meme coin’in fiyatının 100 ve 200 günlük EMA seviyelerinin üzerinde kalmayı başarmış olması, piyasa katılımcıları arasındaki duyarlılığın yükseliş yönünde olduğunu gösteriyor.

Pepe coin için 24 saatlik işlem hacmi %26 oranında bir artış kaydetti ve 626 milyon dolara yükseldi.

Kripto para piyasasında heyecanla beklenen Bitcoin halving öncesinde genel olarak bir konsolidasyon gözlemleniyor. PEPE de dahil olmak üzere meme coin piyasası da konsolide oluyor. Kurbağa temalı gözde memecoin, son dört gündür alıcı veya satıcıların herhangi bir girişimde bulunmadığını gösteren kısa mumlarla yana doğru hareket ediyor.

PEPE potansiyel yükselişi: Coinbase listelenmesi meme coin’i nasıl etkileyecek?

PEPE fiyatı bir aydan daha uzun bir süredir istikrarlı bir düşüş trendi içinde işlem görüyor. Günlük grafiğin karmaşık sinyallere sahip olması yatırımcıların kafasını karıştırdı. Mevcut dalgalanmalar yeni bir ralli başlamadan önce fiyatın bir miktar daha düşebileceğini gösteriyor. Çünkü teknik göstergeler bir kanal modeli oluştuğunu gösteriyor ve kanal modeli genellikle bu hareketi temsil eder.

PEPE meme coin analiz

Mart ortasında ulaşılan en yüksek seviye olan 0,00001084 dolara ulaşılmasının ardından PEPE fiyatı %55 oranında düşerek mevcut değeri olan 0,00000492 dolara geriledi. Yaşanan krize rağmen gözde meme coin 2,07 milyar dolarlık piyasa değeriyle ilk 50 kripto para birimi arasındaki konumunu korumayı başarıyor.

Ancak yatırımcılar dikkatli davranmaya devam etmesi gerekiyor. Çünkü eğer satış baskısı devam ederse PEPE fiyatındaki düşüş derinleşecektir. Olumsuz senaryoda fiyat %25’lik ek düşüşün ardından kanal modelinin alt trend çizgisi olan 0,0000035 dolara ulaşabilir. Bununla birlikte, kripto piyasasında heyecanla beklenen Bitcoin halving etkinliğine sayılı günler kalmış olması ve Coinbase Advanced’in 1000PEPE-PERP tokenlarını yakında piyasaya sürecek olması, PEPE ticaret dinamikleri üzerinde önemli etkiler yaratabilir.

Dolayısıyla gözde meme coin’in fiyatında sürpriz bir geri dönüş gerçekleşebilir. Olumlu senaryoda PEPE fiyatı grafikteki modelin alt trend çizgisinden yeni bir yükseliş trendi başlayacak ve bu da PEPE fiyatını yeni bir ralliye hazırlayacaktır.

Bununla birlikte, kanal modelinin yukarı yönlü kırılmasıyla alıcılar bu meme coin üzerinde daha iyi kontrol sahibi olacak. Patlama sonrası ralli PEPE fiyatını 0,00001084 dolara kadar çıkarabilir.

Mevcut teknik göstergelerin ayıların lehine olduğu görülüyor. PEPE fiyatının 20 ve 50 günlük EMA seviyelerin altında işlem görmesi, yakın vadeli eğilimin düşüş yönünde olduğuna işaret ediyor. Üstelik bu EMA eğimleri arasında olası bir düşüş yönlü geçiş, satış momentumunu hızlandırabilir. Ayrıca negatif geçiş durumundaki MACD göstergesi de istikrarlı düşüş trendini gösteriyor.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin