featured

Gözde altcoin yakın vadede iyimser bir görünüm sunmuyor! İşte, kritik seviyeler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Uniswap (UNI), bugün yapılan fiyat analizine göre düşüş gösteriyor. UNI için direnç 7,3 dolarda iken, destek noktası ise 4,9 dolar seviyesinde bulunuyor.

UNI, bugün belirgin bir düşüş eğilimine tanık oldu. Ayıların güçlü kalmaya devam etmesi durumunda düşüş derinleşebilir. Analistler, altcoin’in fiyatının Haziran ayının başına kadar 5,5 dolar civarında kalmasını bekliyor. Yani kısaca yakın vadede herhangi bir yükseliş beklenmediği söylenebilir.

UNI, bu yazının yazıldığı sırada 5,09 dolar civarında işlem görüyor. 24 saatlik işlem hacmi 192,18 milyon dolar iken, piyasa değeri ise 2,94 milyar dolar. Son 24 saat içinde fiyat yalnızca %0,15 oranında bir artış kaydetti. Şu anda fiyat tahmini düşüş yönünde ve Korku ve Açgözlülük Endeksi 48 işaretinde nötr bir değeri yansıtıyor.

UNI 1 günlük fiyat grafiği analizi:

Günlük grafik, piyasa oynaklığının arttığını altcoin’in fiyat hareketinin her iki yönde de önemli dalgalanmalara karşı savunmasız hâle geldiğini gösteriyor. Gün içinde kaydedilen en yüksek değer 5,11 dolar iken, en düşük değer ise 5,09 dolar oldu.

Fiyat şu anda Hareketli Ortalama eğrisinin altında işlem görüyor. Bu da düşüş eğiliminin bir göstergesidir. Bununla birlikte, altcoin’in fiyatı aşağı yönlü bir eğimle işlem görmeye devam ederken Bollinger Bantları’nın alt bandına yaklaşıyor. Bu senaryo, bir kırılma olasılığına işaret eder ve piyasanın tersine dönmesi için elverişli koşullar sunar.

UNI altcoin grafik

Günlük grafikteki teknik göstergeler de olumlu değil. Göreceli Güç Endeksi (RSI) şu anda 40’ta. Bu, UNI fiyatının istikrarlı bir durumda olduğunu ve tarafsız merkez bölge içinde işlem gördüğünü gösteriyor. Ayrıca, RSI puanının düştüğü gözlemleniyor. Bu da daha fazla devalüasyona doğru azalan bir piyasa eğilimine işaret ediyor. RSI puanındaki bu düşüş, satış faaliyetlerinin alımlardan fazla olmasına bağlanıyor.

UNI 7 günlük fiyat grafiği analizi:

Daha uzun vadeli bir tahminde bulunabilmek amacıyla haftalık grafikteki analize bakalım. Haftalık grafik de günlük grafiğe benzer şekilde, düşüşe işaret ediyor.

UNI fiyatı, kritik destek noktasına doğru aşağı yönlü hareket ediyor. Eğer bu destek kaybedilirse daha fazla düşüşün yolu açılacaktır.

Haftalık grafikteki RSI 40 işaretinde ve nötr bölgede yer alıyor. Bu, altcoin’in alım ve satım işlemleri arasında bir denge olduğunu gösterir. Ancak RSI değerinin de düşüş eğiliminde olduğunu belirtmekte fayda var. Çünkü bu aynı zamanda fiyatın da düşüş eğiliminde olduğu anlamına gelmektedir.

Sonuç olarak

UNI fiyat analizinde sonuç olarak, piyasada hâkim olan satış baskısı sebebiyle altcoin’in olumuz hareketine bir süre daha devam edebileceği söylenebilir. Bununla birlikte, boğalar kontrolü yeniden ele geçirmek için çabalarken potansiyel bir tersine dönüş belirtileri de var. Son zamanlardaki düşüş hareketine rağmen, grafiklerin analizi altcoin’in fiyatında potansiyel bir artışa işaret ediyor ve piyasa katılımcıları için biraz iyimserlik sunuyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin