BTC piyasa değeri yeni dönüm noktasına yaklaşırken Bitcoin kriptonun 'Google' mı oluyor?
BTC piyasa değeri yeni dönüm noktasına yaklaşırken Bitcoin kriptonun 'Google' mı oluyor?

Google Trends’deki Bitcoin aramalarının ardındaki sır bulundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google’da “BTC” terimi aranmaya devam ediyor ve tarihi seviyelere tırmanıyor. Popüler bir analist ise bunun manipülasyonun bir sonucu olabileceğini söylüyor.

Bendik Norheim Schei: “Bitcoin aramalarında manipülasyon kokusu.”

Google Trends, dünya çapındaki BTC arama toplamlarının 2017’nin sonlarında Bitcoin’in rekor kıran boğa koşusu boyunca yaptıklarının çok ötesine geçtiğini gösteriyor. İlginçtir ki Bitcoin’in aranması durgun kaldı. Arcane Crypto’da çalışan bir analist olan Bendik Norheim Schei, kripto piyasasındaki böylesi bir eşitsizliğin manipülasyonun sonucu olabileceğini söylüyor:

Bu sonuçların garip olmasının birkaç nedeni var. Birincisi, bu sıçrama Bitcoin fiyatı ile tamamen ilişkili değil. Geçmişte, arama geçmişi fiyat hareketlerini izledi. Bugün, fiyat önceki ‘arama zirvesindeki’ fiyatın yarısına yakın. İkincisi ve belki de manipülasyon şüphesinin asıl nedeni, ‘Bitcoin’ kelimesi arayışında belirli bir değişiklik görmüyoruz. ‘Bitcoin’ kripto para birimine atıfta bulunmanın ana yolu olduğundan, bunun ‘BTC’ kısaltmasıyla aynı hareketleri izlemesi gerektiği açık.

Glen Goodman: “Google Trends modelleri ile verinin ticaretini yapmak kârlı olabilir.”

Schei ayrıca Romanya, Amerika Birleşik Devletleri, Hong Kong, Norveç, Arjantin ve Tayland gibi yerlerde aramaların her akşam saat 3 civarında ortaya çıktığını belirtti:

Buna net bir cevap vermek zor. Birisinin bu radikal değişikliklerin arkasında olduğunu varsaymak mantıklı. Aynı paternin tüm dünyada görülebildiği, VPN hizmetlerinin araştırmayı dünyaya dağıtmak için kullanıldığını ve dolayısıyla küresel bir eğilim elde ettiğini gösterebilir. Google Trends, değişikliklerin Romanya’da nispeten büyük olduğuna işaret ediyor. Bu kaynak mı, yoksa daha önce BTC için daha az arama yapıldığından mı? Cevap ne olursa olsun geçen hafta ‘BTC‘ anahtar kelimesine olan ilginin çok garip olduğu bir şey oldu.

Bir finansal yatırımcı olan Glen Goodman, Forbes’e  birisinin “işlem algoritmaları ile oynamaya çalıştığını” söylüyor:

Google Trends verilerine bakmak ve ‘BTC’ kelimesi için yapılan arama sayıları ile Bitcoin fiyatındaki hareketler arasında korelasyon bulmaya çalışan algoritmalar var. Modelleri tespit ederlerse, bu verinin ticaretini yapmak kârlı olabilir.

Bu arada, Google Trends, “kripto” kelimesindeki aramanın ABD’de en alt seviyeye ulaştığını gösteriyor. Geçen yılın Eylül ayında 56 olan endeks ile karşılaştırıldığında, 12 aylık en düşük 33 seviyesine ulaştı. Dünya çapındaki “kripto” aramaları, benzer bir düşüş göstererek 67’ye düştü.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin