kötü amaçlı kripto yazılımı
Google Play'de Metamask'ı taklit eden kötü amaçlı kripto yazılımı tespit edildi

Google Play’de Metamask’ı taklit eden kötü amaçlı kripto yazılımı tespit edildi

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto piyasaları hala düşük seviyelerde seyrediyor olabilir. Ancak bu kötü amaçlı kripto yazılımı geliştirenleri engellemiyor. Hala web’deki en büyük uygulama pazarlarına sızmanın bir yolunu bulabiliyorlar.

Kötü amaçlı kripto yazılımları ile ilgili bir haber bugün kripto para gündemine oturdu. Google Play Store’de kripto para çalmak için tasarlanmış kötü amaçlı bir uygulama daha tespit edildi. Clipper adlı kötü amaçlı yazılım, hafta sonu bulgularını raporlayan ESET internet güvenlik firması araştırmacıları tarafından bulundu.

Clipper adlı kötü amaçlı kripto yazılımı Metamask’ı taklit ederek sızmaya çalışıyor

Clipper kötü amaçlı yazılımı, çoğunlukla kripto cüzdanı adreslerini kopyalamak ve yapıştırmak için kullanılan pano yazılımını izliyor ve durduruyordu. Dizeyi kendi dizeleri ile değiştiren saldırganlar böylece fonların alıcı yerine kendilerine gönderilmesini sağlıyordu. Kripto dolandırıcılığının bu formu birkaç yıl önce daha yaygındı ve şimdi bir kez daha gündeme geldiğini görüyoruz.

Araştırmacılar, kötü amaçlı yazılımları Google’ın resmi Android uygulama mağazasında var olduğunu ve en büyük resmi yazılım indirme sitelerinden biri olan Cnet’e bulunduğunu da iddia ediyorlar. Android tabanlı Clipper.C’nin, cüzdan adreslerini değiştirmede önceki denemelere göre biraz geliştiği görüldü. Ayrıca Bu sürüm, kullanıcıların Google Play’deki Metamask’ı indirdiklerini düşünmeleri için bu uygulamayı taklit edecek şekilde tasarlanmış gözüküyor.

Metamask’in ise gerçekte mobil sürümü bulunmuyor.Yalnızca Firefox ve Chrome için bir tarayıcı eklentisi olarak kullanılabilir. Böylece görülüyor ki Kripto para hırsızlığı için kullanılan yöntemler daha sofistike hale geliyor.

Geçen aylarda kötü amaçlı kripto yazılımına film indirme sitelerinde rastlanmıştı

Geçen ay ise kripto ile ilgili kötü amaçlı bir yazılımın film indirme sitelerinde gizlendiği keşfedilmişti. Bu tür bir kötü amaçlı yazılım indirilen film ile entegre bir şekilde bilgisayarlara indirilmek üzere tasarlanmıştı.

Ayrıca Monero, madencilik için bilgisayara işlemci gücünü ele geçirmek için dizayn edilmiş kötü amaçlı yazılımların kullandığı en popüler kripto para olmaya devam ediyor.

Tarayıcı şirketleri ise kripto merkezli kötü amaçlı yazılımlara karşı mücadelelerini sürdürüyor. Mozilla bu savaşa katılan son şirket. Firefox’un yeni özellikleri kullanıcıları olası parmak izi tekniği ve kripto madenciliği kötü amaçlı yazılımlarından korumayı hedefliyor.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir