kripto para yatırımcıları
Google, Facebook ve Twitter aleyhine kripto para yatırımcıları dava açtı!

Google, Facebook ve Twitter aleyhine kripto para yatırımcıları dava açtı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Teknoloji devleri aleyhine Avustralyalı kripto para yatırımcıları dava açtı. Davanın büyüklüğü şimdilik 600 milyon dolar. Kısa sürede davaya konu olan zarar miktarı 300 milyar dolara ulaşabilir.

Sidney merkezli JPB Liberty Facebook, Goole, Twitter ve Youtube gibi teknoloji devlerine 2018 yılında kripto para temalı reklamları yasaklamalarından dolayı dava açmaya hazırlanıyor. Avustralya merkezli kripto para şirketi, bu dönemde teknoloji devlerinin rekabete aykırı aldıkları karar nedeniyle zarara uğradığını iddia ediyor.

Teknoloji devlerine kripto para yatırımcıları dava açtı!

JPB Liberty yöneticileri, kendi şirketlerinin regüle olmuş ve gerekli lisansları almış bir şirket olduğunu belirtiyor. JPB Liberty, 2018 döneminde regüla olmuş azınlık sayıda kripto para borsası olduklarını iddia ediyor. Bu dönemde Google, Facebook, Twitter ve Youtube tek taraflı ve rekabet kurallarına aykırı biçimde kripto para reklamlarını yasakladı. JPB Liberty yöneticileri, 2018’de kripto para piyasalarındaki %60 ve %90 oranındaki değer kaybında teknoloji devlerinin reklam yasaklarının etkili olduğunu ileri sürüyor.,

JPB Liberty iddiasına göre teknoloji devleri bir kartel oluşturarak blockchain ve Web 3 gibi yeni teknolojik gelişime zarar verdiklerini ileri sürüyor. JPB Liberty, dünya geneli kripto para işletmelerini açtıkları davaya taraf olmaya çağırıyor.

Teknoloji devlerinin kripto para reklamlarına yasak getirmelerinde Mt Gox skandalının etkileri, sahte ICO projeleri, kripto para merkezli siber saldırılar ve spekülatörlerin etkili olduğu düşünülüyor.

Dailymail.co.uk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin