Ünlü CEO'dan şaşırtan Bitcoin ve altın yorumları!
Ünlü CEO'dan şaşırtan Bitcoin ve altın yorumları!

Goldman Sachs’tan dolar ve altın tahmini: Bitcoin nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

New York yatırım bankası Goldman Sachs, dolar konusunda alarm verirken altın fiyat hedefini yükseltti. Peki bu durum Bitcoin için ne anlama geliyor?

Müşterilere not olarak banka, belirsiz ekonomik koşullar altında altın pozisyonunu “son çare para birimi” olarak yeniden teyit ederek, altın için fiyat hedefini, bu hafta başındaki yükselişten sonra ons başına 2.300 dolara yükseltti.

Banka altındaki yükselişi “ABD Fed’in yükselen jeopolitik gerilimler, yükselen iç politika ve sosyal belirsizlik ve Covid-19 ile ilgili ikinci bir enfeksiyon dalgasına karşı enflasyonist bir önyargıya doğru potansiyel kaymaya” bağladı.

Goldman Sachs tedbirli

ABD hükümeti tarafından rekor düzeyde borç birikimi ile birleşince, ABD Doları’nın rezerv para birimi olarak uzun ömürlü olmasıyla ilgili gerçek endişeler ortaya çıkmaya başladı.

Goldman’a göre, mevcut makro ortamı doların dünya rezerv para birimi statüsünü etkileyebilir. Nitekim banka, Covid-19’un ekonomik etkisiyle mücadele etmek isteyen politika yapıcıların oluşturduğu artan borç nedeniyle, aşağı çekilme riskinin arttığını söyledi. Tazminat riski ve biriken borç kombinasyonu, gelecekteki enflasyonun tohumlarını ekiyor.

Banka, “Altın, özellikle hükümetlerin fiat para birimlerini azalttığı ve gerçek faiz oranlarını tüm zamanların en düşük seviyelerine ittiği mevcut ortamda son çare para kalmaktır.” dedi ve şöyle devam etti: “ABD’nin gerçek faiz oranlarında daha fazla düşüş beklendiğinden ötürü, uzun vadeli altın tavsiyemizi bir kez daha yineliyoruz.”

Yılbaşından bugüne altın %27’nin üstünde değer kazandı ve şu anda ons başına 1.954 dolar civarında işlem görmektedir.

Bitcoin nasıl etkilenecek?

Bu yıl pandemi ile tetiklenen makro faktörlerin, yatırımcıların altın gibi arzı sınırlı varlıklara yönelmesini sağladığını görebiliyoruz. Fed’in sınırsız para basma vaadiyle başlayan doların değerinde meydana gelmesi beklenen düşüş, yatırımcıların bu eğilimini daha da kuvvetlendirdi. Bitcoin de bu trendden nasibini aldı.

21 milyon arzı ile sınırlı varlıklara yönelmek isteyen kullancıların ilgisini çeken BTC, altının kuvvetlenmesiyle yerini sağlamlaştırabilir. Ancak son aylarda kripto para biriminin altından ziyade hisse senetleriyle korelasyon göstermesi bu durumu etkileyebilir. Bundan sonra neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Bu arada Bitcoin fiyatı yılın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra 11.000 doları da aştı. Detaylı bilgi için buradaki haberimize tıklayabilirsiniz.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin