goldman
Goldman Sachs’ın yeni CEO’su Bitcoin konusunda önceki CEO’dan daha hevesli

Goldman Sachs’ın yeni CEO’su Bitcoin konusunda önceki CEO’dan daha hevesli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Goldman Sachs, bugün üç aylık kar açıklamalarının hemen öncesinde COO görevinde bulunan David Solomon’un şirketin yeni CEO’su olacağını duyurdu. 2006 yılında görevine başlayan ve 2000’li yılların sonlarındaki riskli durgunlukta şirketi yöneten CEO olarak görev yapan Lloyd C. Blankfein emekliye ayrılıyor.

New York Times’a göre dikkat çeken nokta, Solomon’un, alışılagelmiş bir yatırım bankacısı olmadığı ve yatırımcıların, şirkette bir çığır açmasını beklemesi. Solomon’un sıradan bir finans kimliğine sahip olmamasının en büyük kanıtı olarak ise elektronik müziğe olan tutkusunu gösterebiliriz. Öyle ki Solomon serbest zamanlarında DJ D-sol adıyla DJ’lik yapıyor.

Solomon yeni görevinin başına geçerken,  Goldman’ın rekabetçi kalmak için “işini geliştirmesi ve çevreye uyum sağlaması” gerektiğini belirtti. İşten ayrılan CEO’yu Blankfein ise zaman zaman işe adapte olma konusunda yavaş kalmak ile eleştiriliyordu.

Goldman Sachs ise bugün ki kâr rakamları açıklamasında üç aylık gelir beklentilerini aştı. CNBC’ye göre, kârlar Q2 döneminde yüzde 40 arttı. (2.47 milyar dolar).

Goldman kripto para piyasasını heyecanlandırıyor

Solomon Bitcoin ve diğer kripto para yatırımlarına ilgili bir iş adamı olarak tanınıyor. Emekliye ayrılan CEO Blankfein’in kripto paralara olan ilgisi ise görev süresi boyunca artış göstermişti. Bunu 20 Haziran’daki kripto paraların başarılı olamayacağını düşünmenin “kibirli” bir yorum olduğu söyleminden anlayabiliyoruz.

Şu anda, Goldman Sachs birkaç büyük borsa ve girişimin ana şirketi olan Circle gibi kripto alanındaki şirketleri destekliyor. Bununla birlikte, Solomon’un yorumlarına dayanarak, firmanın kripto ve teknolojiye yönelik yükselişinin güçlü kalacağını varsayabiliriz.https://www.kriptoparahaber.com/goldman-sachs-ceosu-bitcoin-konusunda-iyimser-tutumunu-yeniledi.html

Bununla beraber Blankfein’in istifa edeceği söylentileri Goldman Sachs tarafından kesin bir dille yalanlandı. Ayrıca Haziran ayında Solomon ile yapılan röportajdan önce de firma bir kripto para ticaret masası oluşturacağı söylentilerini reddetmişti. Ancak şirket bir ticaret masasında çalışıyordu. Ticaret masaları ve vadeli işlem sözleşmelerinin bir parçası olduğu için, firma kripto paralar için düzenleyicilerden onay almak zorunda kaldı.

Şimdiye kadar, Goldman Sachs’ın yatırım kararları ve faaliyetleri konusunda ketum bir tavrı bulunuyor. Bu nedenle, şirketten zaman zaman sürpriz duyurular gelebilir. Kripto para yatırımcıları ise firmanın iş ve yatırımlarını takip etmesinde yarar var.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin