featured

Goldman Sachs ve Novogratz BitGo’ya yatırım kararı aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Goldman Sachs ve Mike Novogratz, kripto varlık saklamada güvenli yollar sunan daha fazla kurum ve varlıklı müşteriyi çekmek amacıyla BitGo Holdings Inc.’e yatırım yapmak üzere bir araya geldi. Goldman Sachs ve Novogratz ’ın sahibi olduğu Galaxy Digital Ventures, BitGo’nun B Serisi finansmanı için 15 milyon dolar yatırdı. Şirketin bildirdiğine göre, Valor Equity Partners, Craft Ventures, DRW ve Redpoint Ventures’dan gelen fonlarla toplam 58,5 milyon dolarlık fon toplandı.

Goldman Sachs ve Novogratz BitGo’nun 1 trilyon dolarlık kripto cüzdanını fonlayacak

Fon, BitGo’nun 1 trilyon dolarlık kripto cüzdanının geliştirilmesini desteklemek üzere kuruldu. Goldman Sachs ve Novogratz’ın yaptığı yatırımın ardından, BitGo‘nun CEO’su Mike Belshe şunları söyledi

Kripto para ve dijital varlıkların ticaretini yapmak isteyen kurumsal yatırımcılara hizmet vermek için BitGo şu an piyasada en iyi çözümü sunuyor. İşte bu yüzden 1 trilyon dolarlık varlığı güvence altına alabilecek bir projeye odaklandık. Pazar henüz bu fonlara sahip değil Fakat bizim işimiz bu büyüklüklere önceden hazır olmak.

Kripto pazarı son yıllarda önemli bir büyüme kaydetti. Yine de, buna rağmen kurumsal firmalardan gelen fonlar beklenen düzeyde değil. Birçoğu düşük kapasiteli güvenli depolama seçenekleri olmasının kurumsal yatırımcıların benimsenmesine engel teşkil ettiğini düşünüyor.  Bununla birlikte daha fazla itibara ihtiyaç duyan bir varlık sınıfı olduğunu da göz ardı etmiyorlar.

Kripto saklama hizmetinin genişlemesi kurumsal fonları sektöre kazandırabilir

Sonuç olarak, JPMorgan ve Northern Trust gibi bir dizi finans kuruluşu, kripto fonlar için saklama hizmetleri sunma konusunu gündemlerine aldılar. Ağustos ayında, Goldman Sachs’ın, kripto fonlar için kendi saklama hizmetini kurmayı düşündüğü bildirilmişti. O dönem Wall Street bankasının sözcüsü şunları söylemişti:

Çeşitli dijital ürünlerde müşteri ilgisine karşılık olarak, bu alanda onlara nasıl en iyi nasıl hizmeti verebileceğimizi araştırıyoruz. Bu noktada dijital varlık teklifimizin kapsamı hakkında henüz bir sonuca ulaşmadık.

Varlık yöneticisi Fidelity Investments, bu haftanın başlarında kurumsal yatırımcılara yönelik olan kendi kripto hizmetini Bitcoin ve Ethereum için başlattığını duyurdu. Piyasa, bu gelişmenin kripto adaptasyonuna yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Novogratz da konu ile ilgili şu açıklamada bulundu:

Kurumsal yatırımcılar, dijital varlıkların bir oyun değiştirici olacağı ve katılım göstermek istediklerini giderek fark ediyor.

Sahaya bakan daha büyük finansal oyuncuların anlayışı, artık büyüyen kripto endüstrisini görmezden gelmek değil, en iyi şekilde nasıl kucaklayabileceklerini anlamak gibi gözüküyor. Aksi halde, geride kalma riski ile karşı karşıya kalacakları düşünülüyor. BitGo, şirketin bildirdiğine göre ise 2 milyar dolardan fazla varlığa sahip ve 95 adet coin ve tokeni destekliyor.

coinjournal

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin