Borsalarda tutulan stabilcoinler10 milyar dolara ulaştı
Borsalarda tutulan stablecoinler 10 milyar dolara ulaştı

Goldman Sachs, ERC20 tabanlı Stablecoin’i yayınladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Goldman Sachs, ERC20 tabanlı Stablecoin’i yayınladı! Goldman Sachs’a ait finansal teknoloji kuruluşu Circle, ABD dolarının değerine bağlı bir Stablecoin yayınlayacaklarını açıkladı. Kripto paranın ismi USD coin olarak belirlendi.

USD coin, CENTRE ile desteklenmekte

USD coin, CENTRE açık kaynak yazılımı çerçevesindeki gelişimler ile desteklenmekte. Circle, ödemenin Blockchain’inin ana hatlarını benimsemesini sağlamak için kripto paranın çok önemli olduğunu belirten bir “tokenileştirilmiş fiat para” olarak işlev görecek. Kripto para aynı zamanda, akıllı sözleşme sistemleri içeren blokajlarda, tokenize edilmiş menkul kıymetler, krediler ve mülk gibi finansal sözleşmelerde olgunlaşmayı desteklemekte.

USD coin, kullanıcılara USDC fiat tokenlerini kripto ticareti ve ödemeleri için kullanma imkanı sunarken, aynı zamanda tam destekli USD’ye bağlı Stablecoin sağlıyor. CENTER açık kaynaklı Stablecoin iskeleti üzerine kuruldu.

USD coin, Stablecoin çözümlerini tanımlamayı ve sunmayı amaçlamakta

USD coin, önceden var olan Stablecoin çözümlerini tanımlamayı ve sunmayı amaçlamakta. Circle, şeffaflıktan yoksun olduklarını, bilinmeyen bankacılık ve denetim ortakları ile denetimsiz yargı bölgelerinde faaliyet gösterdiklerini ve bunların kapalı özel teknolojiler olarak inşa edildiğini söylüyor. USDC, bu sorunu “ayrıntılı finansal ve operasyonel şeffaflık” sağlayarak çözmeyi hedeflemekte.

Ayrıca ABD’nin beşinci en büyük bankası tarafından sahip olunan bir şirketten beklenen ABD para aktarma yasalarının düzenleyici çerçevesi içinde faaliyet göstereceklerini de belirtiyorlar. Bu, yerleşik bankacılık ortakları ve denetçiler tarafından güçlendirilerek açıklığa kavuşturuldu. Kapalı özel teknolojilerle ortaya çıkan tuzaklardan kaçınmak için, uygun finans kurumlarının katılabileceği açık bir üyelik planı ile açık kaynaklı bir çerçeve üzerine inşa edilecek.

Goldman Sachs, ERC20 tabanlı Stablecoin’i yayınladı!

Token, tokenler için Ethereum’un ERC20 standardı üzerine kurulu ve bu nedenle standardı destekleyen ve bir ERC-20 uyumlu dijital cüzdan ile kullanılabilen herhangi bir borsa üzerinde kullanılabilir. Circle konuya yönelik şunları söyledi:

Kripto ekosistemi oyuncuları, tüketici fintech şirketleri ve bankalar tarafından USDC ve dünyanın farklı döviz piyasalarında diğer fiat belirleyicileri olmak için çok fazla ilgi var.

USDC’ye destek verenlerin ve katkıda bulunanların listesi çok sayıda ve ana şirket Bitmain’i 110 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirmekte. Bitmain, madencilik kullanımı için ASIC çiplerini tasarlayan bir şirket. Şirket ayrıca dünyanın en büyük madencilik havuzlarından biri olan Antpool’u da işletmekte. Diğer yatırımcılar arasında Breyer Capital, Pantera, Blockchain Capital, Accel, Tusk Ventures ve IDG Capital bulunuyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin