Goldman Sachs destekli Circle sadece ABD’deki müşteriler için kullanılabilir
Goldman Sachs destekli Circle sadece ABD’deki müşteriler için kullanılabilir

Goldman Sachs destekli Circle, platformuna Monero’yu ekledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link
  • Boston merkezli fintech startup’ı ve sıfır komisyonlu kripto yatırım uygulaması Circle Invest yatırım uygulaması için Monero (XMR) desteğini duyurdu.
  • Bu duyuru Circle Invest’in, uygulamaya Zcash (ZEC) desteğini ekledikten yaklaşık bir hafta sonra geliyor.
  • Şu anda Goldman Sachs destekli Circle Invest sadece Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ndeki müşteriler için kullanılabilir.

Goldman Sachs destekli Circle sadece ABD’deki müşteriler için kullanılabilir

Yatırım bankası Goldman Sachs’ın girişim sermayesi tarafından desteklenen fintech startup’ı Circle Internet Financial, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, gizlilik odaklı kripto para birimi Monero’nun sıfır komisyonlu kripto para yatırım uygulaması olan Circle Invest’a eklediğini açıkladı.

Ekim 2013’te kurulan Boston merkezli Circle, mobil eşler arası ödeme uygulaması “Circle Pay” ile tanındı. Daha sonra, Mart 2013’te, kripto para birimlerinin sıfır komisyon ticareti için “Circle Invest” adında başka bir mobil uygulama başlattığını duyurdu. Sadece Amerika Birleşik Devletleri’ndeki müşterilere sunulan uygulama beş kripto paranın ticereti ile faaliyete başladı: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) ve Ethereum Classic (ETC).

Circle Zcash’den sonra platformuna Monero’yu ekledi

Dünya’da bir BitLicense’a sahip olan dört şirketten sadece biri olan Circle (New York eyaletinin sakinlerini etkileyen kriptoyla ilgili ticari faaliyetlerde bulunmak isteyen herhangi bir şirket için gerekli), şimdi de New York eyaletindeki müşteriler için kullanılabilir. Circle  uygulamaya yakın zamanda Zcash  desteğini ekledi. Şimdi ise Circle, yatırım uygulamasına Monero için destek ekledi. Circle’ın kıdemli ürün yöneticisi Rachel Mayer konuya yönelik resmi açıklamada şunları söyledi:

Geçen hafta, Zcash’i Circle Invest’in kripto para ailesine ekledik. Bugün ise Monero’yu yeni listelenen kripto varlığımız olarak destekleyerek kripto para koleksiyonumuzu büyütmeye devam ediyoruz. Bu şekilde, yatırım yapılabilir kripto para varlıklarımız toplam 7 tokene çıkmış oluyor. Bu da Circle Invest’i banka hesabınızı kullanarak kripto paralara anında ve sorunsuz bir şekilde yatırım yapabileceğiniz platformlardan biri haline getiriyor.

Circle ticaretten herhangi bir ücret veya komisyon almıyor

Circle’ın müşterilerinin kripto ticareti faaliyetlerinden para kazanma yolu %1,5-%2 alım satım spread’i ile gerçekleşiyor. Circle Invest, ticaret veya herhangi bir işlemden ücret veya komisyon almazken, Circle Invest’e aktardığınız alış fiyatı ve satış fiyatı farkından (genellikle spread olarak anılacak) platform kazanç sağlar. 26 Şubat 2018’de Circle, ABD merkezli kripto para borsası Poloniex’i satın aldığını açıkladı. Yazı zamanı itibariyle Monero  226,4 dolar seviyesinden işlem görüyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cryptoglobe

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin