Goldman Sachs, dijital para birimlerinin kullanımında
Goldman Sachs, dijital para birimlerinin kullanımında "patlama yaşanmasını" bekliyor

Goldman Sachs Bitcoin ticaretini genişletiyor: Piyasa bundan nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’nin en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs, şirketin COO’su David Solomon’a göre kripto para birimi ticaretini, halihazırda kullandıkları halka açık türev ürünlerinin ötesinde araştırıyor. Goldman Sachs yöneticisine göre, Goldman Sachs Bitcoin ticaretini genişletmeyi planlıyor.

Goldman Sachs Bitcoin ticaretini hızlandıracak

Çin’de Bloomberg TV’ye verdiği bir röportajda Solomon konuya yönelik şunları söyledi:

Şu anda Bitcoin vadeli işlemlerinin içindeyiz. Ancak bunların yanı sıra başka faaliyetler yapmaktan bahsediyorum ama çok dikkatli bir şekilde. Müşterilerimizi dinliyor ve müşterilerimizin de bu şeyleri araştırmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Solomon dijital para birimleri hakkında bir soruya yanıt olarak, Goldman Sachs’ın işini geliştirmesi ve kendini çevreye uyum sağlayacak hale getirmesi gerektiğini söyledi. Dünyanın en büyük finans şirketlerinin liderleri, Bitcoin gibi kontrolsüz sanal paralar için 284 milyar dolarlık piyasanın kârlı bir fırsat mı yoksa küresel finansal sisteme yönelik bir tehdit mi olduğuna karar vermekte zorlanıyor. Ancak Solomon’a göre Goldman Sachs’ın böyle bir sektörde aktif olması, piyasaya büyük paraların girmesini kolaylaştıracak ve piyasaya likidite ve derinlik kazandıracak.

En büyük yatırım bankalarından biri ticaret masası kuruyor

Goldman Sachs, ürünlerine pazarlar yaratmak için bir ticaret masası kuruyor ve bu ayın sonuna kadar faaliyet göstermeyi hedefliyor. Proje konusunda bilgisi olan insanlar ise ticaret masasının Aralık ayında faaliyete geçeceğini belirtiyor. Solomon, son olarak müşterilerinin, şu an vadeli işlemler olarak bilinen Bitcoin’e bağlı halka açık türev ürünler üzerinde anlaşma sağlamasına yardımcı olduklarını vurguluyor.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin