Bitcoin fırtınası yaklaşıyor! Vadeli işlemler rekor kırdı: Fiyat nereye kırılacak?
Bitcoin fırtınası yaklaşıyor! Vadeli işlemler rekor kırdı: Fiyat nereye kırılacak?

Global hacim 25 milyar doları buldu, CME bitcoin vadelilerinde önemli artış

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) türev ticareti, hacim artışları ve açık pozisyonları tüm zamanların en yüksek seviyelerine yaklaşırken bu ay rekor seviyelere ulaşacak gibi görünüyor.

CME Group verileri 16 Ocak itibarıyla vadeli işlem ürünlerine olan açık pozisyonların sadece 5.328 sözleşme – veya 26.640 BTC (237 milyon $) olduğunu gösteriyor.

Açık pozisyonlarda rekor

Bu rakam, Aralık 2017’de piyasaya sürüldüğünden beri aylık kapanış CME’sinden daha yüksek. Temmuz 2019 şu anda 5.252 sözleşme ile önde geliyor. 7 Ocak’ta yayınlanan Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan (CFTC) gelen son verilere göre Ocak ayının başlarında açık pozisyonlar mevcut seviyelerini aştı.

Cointelegraph’ın bildirdiği gibi, yeni katılımcılar 2020’de bir Bitcoin fiyat artışını körükledikçe futures teklifleri hem yatırımcılardan hem de yorumculardan ciddi ilgi gördü.

Bitcoin futures 1-month overall volume

BTC/USD bu hafta 9.000 dolara kadar yükselirken, vadeli işlemler hacmi de önemli bir artış kaydetti. Skew Markets kaynağının izlenmesinden elde edilen resmi olmayan verilere göre, dünya çapında hacim 25 milyar dolara ulaştı.

Cointelegraph yazarı Michaël van de Poppe, en son veriler hakkında “Bunun, şimdi geri döndüğümüzü ve muhtemelen dibe vurduğumuzu gösteren güçlü bir sinyal olduğunu düşünüyorum” dedi.

2020 “açık şekilde” kurumsal adaptasyon yılı

CME, Ocak ayının başlarında Bitcoin vadeli işlemlerinde opsiyon şeklinde yeni bir ürün piyasaya sürdü. Sürüm, rakip FTX’in de benzer şekilde bir ürün çıkarmasından sadece günler sonra geldi.

Şirket, hacimlerin ikinci günden 275 BTC’ye ulaşması nedeniyle opsiyonları “başarılı” olarak nitelendirdiğini söyledi.

Kurumsal yatırımcıların uzun vadeli talebini karşılamak, kripto para birimi işletmeleri için uzun süredir endişe kaynağı olmuştur. Bu hafta 2019 retrospektifinde, risk sermayesi devi Grayscale, yıllık yatırım toplamının 1 milyar doların üzerinde olduğunu ortaya koydu.

Firma yetkilileri, bu verileri sektörün kurumsal benimseme gördüğünün açık bir ifadesi olarak yorumladı.

cointelegraph


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin