featured

Gerçek Bitcoin balinaları nerede? İşte cevabı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uluslararası bir araştırma şirketi olan TABB Group, kapsamlı analitik raporunda tezgah üstü (OTC) Bitcoin piyasasının küresel kripto para borsalarından önemli ölçüde büyük olduğunu açıkladı. Peki gerçek Bitcoin balinaları nerede?

Büyük borsalarda likidite eksikliği var

Uzun yıllardan beri Bitcoin analistlerinin çoğunluğu, OTC pazarında düzenli olarak milyarder yatırımcılar, kurumlar ve madenciler gibi tarafların düzenli olarak milyarlarca dolarlık işlem yaptığını belirtiyordu. Coinbase, Binance, Huobi, OKEx ve UPbit gibi kripto para borsaları her gün yüz milyonlarca dolar değerinde işlem gerçekleştirirken bu platformlardaki likidite, çok milyar dolarlık alım satım emirlerini karşılamak için yeterli değil.

Büyük borsalardaki likidite eksikliği, yüksek profilli yatırımcıların büyük işlemlerin işlenmesinde ortaya çıkabilecek birçok sorundan biri. Kısa bir süre zarfında yüz milyonlarca dolarlık Bitcoin’i bir kripto para borsasında satmak, özellikle büyük satış emirlerini tasfiye etmek için yeterli miktarda alım emri yoksa piyasada çöküşe neden olabilir.

Bitcoin fiyat grafiği
Bitcoin fiyat grafiği

Gerçek Bitcoin balinaları OTC’de!

Çoğu kripto para ticareti kapsamında, tezgah üstü (OTC) ticaret masalarında gerçek anlamda değiş tokuş gerçekleşiyor. Bu nedenle, milyarder yatırımcılar ve kurumlar, çoğunlukla madenciler ve diğer büyük yatırımcılardan gelen Ethereum, Bitcoin gibi kripto paraları satın almak ve satmak için OTC piyasasına güveniyor.

TABB Group, bu hafta yayınladığı raporunda, OTC piyasasının kripto para borsalarında dönen hacimden en az iki ila üç kat daha büyük bir hacme sahip olduğunu iddia ediyor. Bitcoin borsalarında günlük olarak yaklaşık 4 milyar dolar değerinde Bitcoin işlemi gerçekleştirildiği düşünülürse, TABB’ın değerlendirmesi doğruysa, OTC’nin Bitcoin piyasası günlük olarak 12 milyar dolar değerinde işlem görüyor.

Tabb Group’ta üst düzey bir fintech analisti olan Monica Summerville, araştırma şirketinin pazar görüşmelerine ve değerlendirmelerine dayanarak 12 milyar dolarlık bir rakam elde edebildiğini açıkladı.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin