İsveç, e-krona ile dijital sisteme potansiyel geçiş üzerinde çalışıyor
İsveç, e-krona ile dijital sisteme potansiyel geçiş üzerinde çalışıyor

Genesis, 2018 yılında 553 milyon dolarlık kripto varlığını ödünç verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

En büyük tezgah üstü kripto para satıcılarından biri olan Genesis Global Trading, serbest hedge fonları ve diğer finansal firmalar da dahil olmak üzere kurumsal şirketlere yarım milyar doların üzerinde değere sahip dijital varlıkları ödünç olarak verdiğini açıkladı.

Genesis, Mart ayında ödünç dijital para vermeye başladı

Bugün yaptığı açıklamada New York merkezli şirket, Mart ayında ödünç dijital para vermeye başladığını ve Bitcoin, Ether, XRP, Bitcoin Cash ve diğer kripto paralarda 130 milyon dolarlık aktif krediye sahip olduğunu bildirdi. Şirket, özellikle borçluların varlıkları dijital paralarda açığa satış yapmak için kullandığını vurguluyor.

Şirketin İcra Kurulu Başkanı Michael Moro bir röportajda, şirketin ödünç verdikleri hizmetin büyük bir kısmının başlangıçtaki hizmetten arta kalan talep olarak diğer borçlulardan borç aldığını söyledi. Ayrıca Mart ayından bu yana toplamda 553 milyon dolar ödünç para verdiklerini belirtti.

Eylül ayı itibarıyla ödünç dijital paraların çoğunluğu Bitcoin’de

Şirket, en büyük ödünç dijital para talebinin bir kısmının genellikle Ether‘e karşı bahis yapan serbest yatırım fonlarından geldiğini söylüyor. Ether’in Mart ayındaki yüksek oranından bu yana yüzde 80 oranındaki değer kaybı, bu durumu doğrular nitelikte.

Eylül ayı itibarıyla Ether ödünçleri, toplamın yüzde 4’ünü oluştururken çoğunluk Bitcoin’deydi. Genesis’in CEO’su Michael Moro, ödünç dijital paraların çoğunun Aralık ayında başlayan türev piyasalarda pozisyonlarını korumak için kullanıldığını söyledi. Moro, şirketin dijital paraları ödünç almak için yüzde 5-7 arasında ödeme yaptığını, daha sonra bunları yüzde 10-11 oranlarıyla ödünç verdiğini belirtiyor.  Ayrıca şirketin üç aylık kredi raporlarını yayınlamayı planladığını da söylüyor.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin