EOS saniyede 250 işlem yapabilir
EOS saniyede 250 işlem yapabilir

GenerEOS: “EOS Bitcoin’den 66.000 kat daha enerji verimli.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sydney’in blok yapımcısı adayı olan GenerEOS, yeni bir blog yazısında EOS’un Bitcoin’den 66.000 kat daha enerji tasarruflu olduğunu belirtiyor. EOS, pazardaki en büyük kripto paralardan biri.

EOS enerji verimli mi?

Blok yapımcısı bu yazıda enerjinin, Proof of Stake (PoS) mekanizmalarından ziyade Proof of Work (PoW) kullanarak nasıl farklı şekilde tüketildiğini açıklıyor. Bitcoin örneğin, güç aç bir konsensüs algoritması kullanır. Madenciler, zor denklemleri çözme işlemlerini işlemek ve onaylamak zorunda. Bu, çok fazla enerji tüketir ve donanım sıcaklıklarını korumak için gereken soğutma sistemleri çok büyük miktarda elektrik tüketir.

Blok yapımcısı tarafından yayınlanan makaleye göre, Bitcoin Avusturya, Şili veya Çek Cumhuriyeti kadar enerji tüketiyor. Ethereum, Bitcoin’e benzer şekilde çalışır. Tam bir PoS sistemine doğru hareket etse de, büyük miktarda enerji tüketir. GenerEOS’un gösterdiği gibi, Ethereum İzlanda kadar çok elektrik tüketiyor.

EOS, bunun yerine üçüncü nesil bir kripto para birimi. EOS, Grafen teknolojisinin yanı sıra Steemit & Bitshares’e dayanıyor. Bununla birlikte, EOS Delegated Proof of Stake (DPoS) fikir birliği algoritması kullanır. Bu sistem farklı bir şekillerde ve ihtiyaç duyulan tüm alanlarda çok iyi çalışır.

GenerEOS: “EOS, BTC’den 66.000 kat daha enerji tasarruflu.”

GenerEOS, ağın 21 seçilmiş block üreticisi ve 53 standby block üreticisi ile çalıştığını gösteriyor. Bütün ağda 74 farklı aday olacak. Her blok üreticisi için ortalama tüketim, 24 saatte bir 1,8KW’dır. Yani günde 3195 kWh kullanıyorlar. Son olarak, her bir BP yılda 1.137.776 kWh veya 0,0011 TWh tüketir. Bu hesaplamalara göre EOS, BTC’den 66.000 kat daha enerji tasarruflu. Blok yapımcısı konuya yönelik şunları söylüyor:

Bu hesaplamalara dayanarak EOS, Bitcoin’den 66.000 kat daha fazla enerji verimli. Bu tür sonuçlarla, EOS’un (DPoS) bir oyun değiştirici olduğunu görebiliriz. Kendini düşük güç tüketimi ile ayakta tutan, ancak sağlam bir temel ile hız kazandıran oyun değiştirici.

EOS şu anda piyasa değeri 4,7 milyar dolar olan beşinci en büyük kripto para. Her bir EOS tokeni 5,27 dolar karşılığında satın alınabilir.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin