featured

Gemini boğa sezonunda değerini arttırdı ve Metaverse teknolojisini üstlenmeyi hedefliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – bu boğa sezonunda milyonlarca fon toplayan en son şirket ‘Gemini’ oldu. Forbes dergisinde yer alan bir rapora göre Gemini, kendisine 7.1 milyar dolarlık bir değerleme sağlayacak olan 400 milyon dolarlık ilk finansman turunu kapatmaya hazır. Son finansman turu, Tyler ve Cameron Winklevoss’un toplam servetini 6 milyar dolardan 10.5 milyar dolara çıkararak neredeyse ikiye katladı. Bunun yanında, Gemini metaverse teknolojisine girmeyi hedefliyor.

Büyük finansman turu Morgan Creek Digital tarafından yönetildi. Ayrıca, merkezi olmayan finans girişim şirketi ParaFi Capital ve Jay-Z’ye ait olan Marcy Venture Partners, eski Disney başkanı Jeffrey Katzenberg’in WnderCo, Avustralya Commonwealth Bank, özel sermaye şirketi 10T gibi önemli katılımcılar gördü. Winklevoss ikizleri, Gemini hisselerinin %75’ini elinde tutarken, kalan kısım yeni yönetim kurulu üyeleri arasında dağıtılacak.

40 yaşındaki Cameron Winklevoss, California’daki evinden yaptığı konuşmada, “Şu anda teknoloji açısından iki paralel yol var” diyor ve ekliyor:

Facebook veya Fortnight gibi merkezi olan bir yol var, bu bir metaverse olmaktan bir adım ötede ve bu kötü bir yol değil. Ancak başka bir yol da var, merkezi olmayan metaverse ve bu metaverse, daha fazla seçenek, bağımsızlık ve fırsat olduğuna inandığımız, ve bireylerin haklarını ve onurunu koruyan bir teknoloji yolu.

Gemini,  Metaverse teknolojisini ele geçirmeyi hedefliyor

Pek çok insanın farkında olmadığı şey, Winklevoss ikizleri ve Mark Zukerberg’ün kolej arkadaşları olması. Bu arkadaşlık sonunda Facebook’un yaratılmasına ve davalık olmalarına neden oldu. Winklevoss ikizleri Facebook’u Zukerberg’e kaptırdı. Ancak, işler tersine döndü ve Facebook, Meta’sını inşa ederken Gemini de Metaverse teknolojisini üstlenmeyi hedefliyor.

İki taraf arasındaki merkezi olmayan hesaplaşmaya baktığımızda tarih tekerrür ediyor diyebiliriz. Fakat bu sefer Winklevoss ikizleri, kesinlikle Facebook ve Mark Zukerberg’den üstün.

Coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin