Geçen hafta, Bitcoin kurumsal girişleri rekor kırdı!
Geçen hafta, Bitcoin kurumsal girişleri rekor kırdı!

Geçen hafta, Bitcoin kurumsal girişleri rekor kırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin kurumsal giriş verilerine göre geçen hafta 97.5 milyon dolara ulaştı. Bitcoin ETF’leri ise yeni sermaye akışlarına katkı sağlıyor. Yakın zamanda yeni ETF’lerin kabulüyle daha fazla kurumsal giriş gerçekleşebilir.

CoinShares, kurumsal yatırımcılardan haftalık Bitcoin yatırımlarını paylaştı. Paylaşılan verilere göre geçen hafta BTC girişlerinin 97,5 milyon dolar olduğunu ve tüm pazar girişinin 150.9 milyon dolar kaydedildiği bildirildi. Bu, şimdiye kadar 2021’in ilk yarısından daha düşük ticaret hacmine rağmen, Bitcoin için yeni bir rekor oldu.

Haftalık bir CoinShares raporu, kurumsal yatırımcıların rekor seviyede BTC yatırımı yaptığını ortaya koyuyor. Geçen hafta Bitcoin’e toplam 97.5 milyon dolar sermaye girişi oldukça önemli bir miktar.

2021’in ikinci yarısında ticaret hacminin düşmesine rağmen rekor sermaye girişi gerçekleşti. 2021’in ikinci yarısında, ilk yarıdaki 960 milyon dolarlık girişin aksine, şimdiye kadar 750 milyon dolarlık bir giriş görüldü.

Haftalık kripto varlık akışı.

Diğer tarafta altcoinler arasında en büyük sermaye girişlerini ise Ethereum ve Cardano kaydetti. Ethereum 17.3 milyon dolar Cardano 16.4 milyon dolar sermaye girişi gördü. Bu altcoinleri ise sırasıyla Solana ve Polkadot 9.8 milyon dolar ve 5.2 milyon dolar ile takip etti.

Kripto piyasası varlık akışı.

Bu konudaki en popüler yatırım ürünü, ise ilk günden gündem olan ProShares Bitcoin Strategy ETF idi. ETF ayrıca ilk çıkışında 24 milyon hisse işlem hacmi kaydetti. Ekim ayı sonlarında Bitcoin girişleri, Ekim ortasında piyasaya 1.47 milyar dolarla Bitcoin ETF’leri tarafından da desteklendi. Ek olarak Bitcoin açık faizi de 5.4 milyar dolarla rekor kırdı.

Bitcoin kurumsal yatırımcıları artacak mı?

Yılın ikinci yılı ilk yarısı kadar güçlü olmasa da durum değişiklik gösterebilir. ProShares ETF’nin popülaritesi devam edecek bir şeyse, o zaman VanEck Bitcoin vadeli ETF’sinin yakında piyasaya sürüldüğünde daha fazla yatırımcı çekilebilir. VanEck ETF, 16 Kasım tarihinde CBOE’de yayınlanacak.

Tüm bunlara ek olarak yakın amanda birkaç ETF başvurusunun daha SEC tarafından onaylanacağı düşünülüyor. SEC, daha fazla hoş karşıladıkları görünen daha fazla vadeli işlem tabanlı ETF’yi onaylarsa, önümüzdeki aylarda daha fazla giriş görebilir. Bazı ABD Kongre üyeleri, sermaye girişini önemli ölçüde artıracak Bitcoin spot ETF’leri için görüşmeler yaptı.

Kripto para 60.000 dolar seviyelerinde tutunuyor gibi görünüyor. Bu düşüşe rağmen piyasada yatırımcılar arasında henüz olumsuz bir hava hissedilmiyor. Kurumsal yatırımın gücü, aynı zamanda güçlenmekte olan perakende pazarına da yansıyor. En azından bazı analistlerin yakın vadeli tahminlerinden dolayı hâlâ iyimser yaklaşıyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin