featured

GameStop rallisi sona erdi: GME coin fiyatı için sırada ne var?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası birkaç gündür negatif bölgede işlem görürken yükseliş ivmesini koruyan meme coinlerden biri olan GameStop, kısa bir süre için yatırımcının odağındaydı. 2021 yılında Amerikan borsasında ortaya çıkan kısa süreli baskıya saygı için geliştirilen GME coin, doğrudan hisse ile bağlantılı olmasa da geçen hafta cuma günü hisse fiyatlarında yaşanan değişimle hızlı bir artış gösterdi.

GameStop (GME) fiyatındaki ani yükselişin nedeni

7 Haziran Cuma günü ani bir yükselişle tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşan GME coin, 0,032 dolara ulaşarak yalnızca bir günde yüzde 450’nin üzerinde artış gösterdi. Bu parabolik rallinin ardındaki temel nedenin  Roaring Kitty YouTube kanalından yaptığı açıklama olduğu görüldü. Duyurunun ardından hızla yükselen varlık; CoinMarketCap verilerine göre son 1 haftada yüzde 63, son 1 ayda ise yüzde 3302,11’lik muazzam bir büyüme sergiledi.

GME coin tüm zamanlar fiyat grafiği

Kripto para birimine olan ilginin artması ile işlem hacmi açısından en büyük 44. kripto para konumuna yükselen GME; Doge, Pepe ve SHIB gibi popüler coinleri geride bıraktı. Yerel bir zirveye ulaşmasının ardından 0,016 dolara gerileyen meme coin, Solana merkezli projelerde yaşanan yükselişle birlikte yeniden bir artışa gidebilir.

GME token fiyatı için sırada ne var?

Göreceli Güç Endeksi şu anda varlığın aşırı alım bölgesinde olduğunu işaret ediyor. Alıcı baskısıyla karşı karşıya olan GameStop’a ait RSI momentumu bu yazının yazıldığı sırada 67 seviyesinde ve aşırı alım baskısının azaldığını gösteriyor. Birkaç gün içinde 80 bölgesinden 67’ye gerileyen RSI değeri, varlığa olan ilginin düştüğünü ve kısa vadede alım ve satımlarının yavaşladığını ifade eder. Bununla birlikte GameStop tokenin fiyatında bir düşüş görülebileceği gibi kısa süreli bir geri çekilme de yaşanabilir.

GameStop coin
GameStop teknik grafik ve RSI değeri Kaynak: CoinMarketKap

Güncel fiyat grafiği analizine bakıldığında GameStop son 24 saate yüzde 7,22 düşüşle 0,019 dolara geriledi. Gün içinde dalgalı bir seyir izlemesine rağmen 0,021 dolarlık kritik bölgenin üzerinde kalmayı başardı ise de yeniden bir yükseliş gösterebilir. Ayrıca işlem hacminde yüzde 13 kayıp yaşadı.

GameStop tokenın fiyatı belirsizliğini korurken popüler meme coinler DOGE, SHIB ise genel kripto piyasasında yaşanan negatif hissiyata bağlı olarak düşüş eğilimi sürdürüyor. Altcoinlerde yaşanan geri çekilme Bitcoin hakimiyetini arttırarak yüzde 54 seviyesine çıkardı. Piyasa değeri açısından en iyi altcoinler, Bitcoin eşliğinde kırmızı bölgede işlem görürken yeni çıkan coinler yatırımcı için alternatif kazançlar sunuyor.

Kripto paralar geri çekilirken yeni bir yatırım tercihi: BaseDawgz

Kripto ekosistemine yeni giriş yapan meme coin BaseDawgz, 5 farklı zincir üzerinde işlem görebilen işlevsel bir token projesidir. Ön satış aşamasında kısa sürede 739.524 dolarlık birikim toplayarak büyük ilgi gören yeni çıkan meme coin,  birden fazla blok zincir arasında sorunsuz bir çalışma sergiler. Ethereum, Solana, BSC ve Avalanche dışında Base ağında da çalışan token, işlevsel kullanımının yanında birden fazla kazanç sunan yönüyle de dikkat çeker.

Base Dawgz Ziyaret Edin

DAWGZ tokenları; staking, airdrop, ödül tabloları ve APY gibi farklı şekillerde kazanılabilir. Toplam arzının yüzde 20’sini stakinge ayıran proje, airdrop puanları ile kullanıcıların daha fazla sosyal etkileşimde bulunmasını sağlar. Sosyal medya üzerinden içerik paylaşımları ile etkileşimi arttırarak ön satışa katılanlara yüzde 10 pay vererek geniş bir topluluk gücü edinmeyi hedefler. Son olarak Base Dawgz projesi, her etapta yüzde 5 fiyat artışına giderek değer kazanır. Bu yazının yazıldığı sırada 0.00479 dolardan satılan tokenlar; SOL, BNB veya ETH gibi ödeme araçları ile satın alınabilir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir