fred wilson
Fred Wilson, Warren Buffet’ın Bitcoin konusunda neden yanıldığını anlattı

Efsane girişimci Fred Wilson, Warren Buffet’ın Bitcoin konusunda neden yanıldığını anlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Efsanevi girişimci kapitalist Fred Wilson, Warren Buffett’ın Bitcoin’in “zehire”  eşdeğer olduğu yönündeki son iddialarına açık bir yanıt verdi. Amerikalı yatırım kralı Wilson, Buffett’ın araştırma yapmadan yorum yaptığını söyledi.

Bitcoin neden değerli?

New York’ta düzenlenen Consensus 2018 konferansında konuşan Wilson, Bitcoin ekosisteminin gerçek değerinin, kendisi üzerinde kurulu olan işletmelere değil, kendi protokolüne göre çoğaldığını söyledi. Aynı zamanda Buffett’ın “burada ne olduğunu anlamaya zaman ayırmadığını”  firması olan Union Square Ventures’ın ise son derece spekülatif iddialarda bulunduğunu ancak  “her bilinçli yapıldığını” söyledi.

Twitter, Tumblr ve Kickstarter gibi web 2.0 şirketlerine yatırım yapan Wilson, mevcut tokenlerin değerlemeleri yapılırken, bazılarının şişirildiğine dikkat çekti. Bundan yıllar sonra bile iyi bir anlaşma yapmayacaklarını söylemeye devam etti.

Wilson, hükümetlerin kripto para birimini kontrol etmeye çalışacağını ve bazı başarılar elde edebileceklerini düşündüklerini söyleyerek devam etti. Ancak bu sektörün oldukça geliştiğini, bunu geri döndürmenin bir yolu olmadığını da sözlerine ekledi.

Fred Wilson  Warren Buffett’a açık mektup gönderdi

Wilson, Berkshire Hathaway’in yıllık hissedar toplantısı sırasında, ayın başında, “fare zehiri” olarak nitelendirdiği ve Bitcoin’in “hiçbir şey yaratmadığını” belirttiği milyarder Buffett’ın son demecine yanıt verdi.

Buffet’ın yorumları sadece Blockchain girişimcilerinden değil, saygın işadamlarından ve Wilson gibi girişimci kapitalistle tarafından eleştiri ile karşılandı. Ancak, bu görüşler en azından bir dereceye kadar Bill Gates ve bazı büyük bankaların da katıldığını görülüyor.

Toplantı sonrasında Wilson, AVC bloğunda açık bir mektup yayınladı ve aynı zamanda bu hafta düzenlenen yıllık Consensus konferansı sırasında sözlerini tekrarladı. Buffett, temel ağlar için nakit akışı olmaması nedeniyle Bitcoin’i sevmediğini belirtmişti. Buffett’ın yatırım tarzının işletmelere yatırım yapmak olduğunu ve Bitcoin’in merkezsiz yapısı, Buffett’ın yatırım yapabileceği tarzda temel bir iş olmadığını ima etti. Wilson’ın bu konudaki açıklaması ise Buffett’ın neden bu fikri savunduğu ve bu fikirdeki çıkarının ne olduğu ile ilgiliydi.

Wilson, sözlerini hükümetlerin rasyonelleştirmede bazı başarılar elde etmesini beklediğini ve nihayetinde sektörü düzenlediğini, ancak ICO pazarının yeni bir sermaye piyasası oluşturulma yolunda daha mesafe kaydetmesi gerektiğini de söyleyerek sözlerini oldukça dikkatli bir şekilde dile getirdi.

ccn

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin