Merkez bankası dijital para birimi yarışında Fransa, ben de varım diyor
Merkez bankası dijital para birimi yarışında Fransa, ben de varım diyor

Fransa’dan kripto paralar için önemli hamle

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransa’nın en önde gelen finansal düzenleyicisi, dijital varlık hizmet sağlayıcılarının (DASP) lisanslanmasıyla ilgili yeni kurallar hakkında yönergeler yayımladı.

Autorité des Marchés Financiers (AMF) veya Finansal Piyasalar Otoritesi, firmaların lisans başvuruları için önemli kurallar ve yönergeler yayımladı. Kurallar ve yönergeler, Avrupa’da geçirilen ilk kripto yasama paketlerinden biri olan Fransa’nın PACTE yasasına dayanıyor. PACTE Mayıs 2019’da geçti.

Dijital varlık hizmet sağlayıcılar bir dizi düzenlemeyle karşı karşıya

Başvurmak için her bir DASP’ın, AMF’ye iki yıllık bir iş planı, firmanın hizmete gireceği dijital varlıkların bir listesini, firmanın faaliyet göstereceği coğrafyaların listesini ve firmanın organizasyon şemasını göndermesi gerekiyor.

Lisanslı DASP’lerin en az profesyonel tazminat sigortası veya asgari miktarda yedek fona, en az bir etkili üst düzey yöneticiye, esnek BT ​​sistemlerine, bir iç kontrol sistemine, bir talep işleme prosedürüne, çıkar çatışmalarından kaçınmasını sağlayan bir kuruluşa, kara para aklama ve terörist finansmanını önleme prosedürlerine sahip olması gerekiyor.

Lisans çıkarmak zorunlu değil

Bununla birlikte, lisans Fransa’da faaliyet gösteren kripto firmaları için isteğe bağlı. Fransız hükümeti sadece kripto para saklayıcılarının ve fiat-kripto veya kripto-fiat hizmetleriyle ilgilenen herhangi bir firmanın kara para aklama ve terörle mücadele finansmanı nedenleriyle AMF’ye kaydolmasını zorunlu kılıyor.

Fransız düzenleyici ayrıca kripto borsaları, kripto komisyoncuları ve kripto emanetçileri için özel kurallar yayımladı.

coindesk


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin