Fransa’da Bitcoin “meşru para birimi” statüsü kazandı!
Fransa’da Bitcoin “meşru para birimi” statüsü kazandı!

Fransa’da Bitcoin “meşru para birimi” statüsü kazandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransa Nanterre Ticaret Mahkemesi, görülen bir dava esnasında önde gelen kripto para birimi Bitcoin için “meşru bir para birimi” ifadesini kullandı. Fransa’daki kripto topluluğu mahkemenin kararını memnuniyetle karşıladı.

Görülen bir davada Bitcoin hakkında yasal statü tartışması yapıldı

LesEchos’un haberine göre Fransa Nanterre Ticaret Mahkemesi, Bitcoin’i ülkede yasal para birimi olarak tanıyan tarihi bir karar verdi. Karar, Fransız kripto para borsası Paymium ile İngiltere merkezli alternatif yatırım şirketi BitSpread arasındaki bir davadan çıkan kararla belli oldu. Paymium, 2017’de Bitcoin Cash hard fork’undan önce BitSpread’e 1.000 BTC ödünç vermişti.

2017’deki Bitcoin Cash fork’undan sonra, Paymium ve BitSpread’in her ikisi de bu Bitcoin’lerin kendilerine ait olduğunu iddia etti. Mahkeme borçlu BitSpread lehine karar verdi. Mahkeme dava esnasında Bitcoin’in yasal niteliğini dikkate almak zorunda kaldı. Nanterre Ticaret Mahkemesi, Bitcoin kredisinin diğer tüketici kredileriyle aynı olduğunu ileri sürdü.

Son birkaç gün, dünyadaki kripto düzenlemeleri için oldukça iyi geçti. Hindistan Yüksek Mahkemesi, tarihi bir kararla ülkedeki kripto paralara yönelik bankacılık yasağını kaldırdı ve kullanıcıların kripto ticareti yapmalarına izin verdi. Güney Kore parlamentosu da ülkede kripto ticaretini yasal hale getiren bir kripto yasasını geçirdi. Kripto para birimleri hakkındaki bu düzenlemeler sayesinde gelecekte benimsenme oranlarının önemli ölçüde artabileceği düşünülüyor.

coinnounce

Bitcoin boğa piyasasının başlaması için hangi seviyenin kırılması gerekiyor?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin