fransa, bitcoin, bitcoin haberleri
fransa, bitcoin, bitcoin haberleri

Fransa’dan gelen haber, Bitcoin fiyatında düşüşe sebep oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransa’nın finans piyasalarından sorumlu gözlemcisi, MiFID düzenlemelerini karşılamadığı için kripto para birimlerinin vadeli işlemlerine ve türev işlemlere son verileceğini açıkladı.

Fransa kripto paraları geçen ay açıklanan finansal reformlara göre düzenleyecek

Autorite des Marches Financiers (AMF) yaptığı açıklamada, kripto para birimlerine dayalı ikili opsiyonlar, fark kontratları ve forex kontrat çeşitleri online platormlar üzerinden incelediğini söyledi. Avrupa Birliği’nin Ocak ayında getirdiği finansal reformlara göre düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Bu gelişmeyi son kripto para patlaması olarak nitelendiren ajans, nakit olarak ödenen kripto para sözleşmelerinin ve türevlerinin, AMF gözetimine tabi tutulacağı sonucuna vardığını belirtti.

Yapılan haberde şunlar söylendi:

“AMF, nakit paraya çevrilmiş bir kripto para sözleşmesinin, bir kripto pazar ticaretinin yasal yeterliliğine bakılmaksızın türev niteliği taşıyacağı sonucuna varmıştır. Sonuç olarak, kripto para türevleri sunan online platformlar Avrupa Birliği’nin MiFID düzenlemelerini karşılamıyor. “

İki Fransız ticaret platformu Plus500 Ltd ve IG Group Holdings Plc’nin kripto para vadeli işlemleri ve türev ürünlerinden üç aylık kâr oranlarına göre yüksek bir büyüme yaşamıştı. Plus500 sözcüsü Kelsey Traynor, şirketin tüm kur farkı sözleşmelerinin AMF’nin talimatlarıyla uyumlu olduğunu söyledi.

Bu haberlerden sonra Bitcoin dün düşüş yaşamıştı.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin