Merkez bankası dijital para birimi yarışında Fransa, ben de varım diyor
Merkez bankası dijital para birimi yarışında Fransa, ben de varım diyor

Fransa: “AB’nin Libra ile rekabet edebilecek kendi dijital parası “EuroCoin”e ihtiyacı var”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Avrupa’nın Facebook’un Libra projesine meydan okuyabilecek “halka açık dijital para birimi – eurocoin” konusunu göz önünde bulundurması gerektiğini söyledi.

 “Eurocoin” teknoloji deviyle rekabet edebilir mi?

AB maliye bakanlarının Helsinki’de yaptığı toplantıda Le Maire, gazetecilere, olası bir Avrupa dijital parası konusunu gelecek ay diğer Avrupa bakanları ile görüşeceğini söyledi.

Ayrıca, piyasaya çıkmaya hazırlanan Libra’nın tüketiciler, finansal istikrar ve hatta “Avrupa devletlerinin egemenliği” için risk oluşturabileceği yönündeki endişelerini de yineledi.

Le Maire, Avrupa ülkelerine sınır ötesi ödemelerin maliyetlerini düşürme çalışmalarını sürdürme çağrısında bulundu.

Reuters’in belirttiği gibi, avro bölgesindeki gerçek zamanlı ödemeler 2017’den itibaren yapılmaya başlanmıştı ancak program bloğun bankalarının kabaca yarısından daha fazlasını kapsıyordu. Ayrıca, proje şu anda büyük ölçüde yurt içi ödemeler için uygulanmakta.

Avrupa’da belirsizlik

Bu tekliflerin yanı sıra Le Maire, bloğun AB düzeyinde kripto para birimlerinin düzenlenmesi konusundaki yaklaşımını yeniden düşünmesi gerektiğini söyledi.

Libra’nın Avrupa Birliği’nde başlatılmasına izin vermeyi reddetme çağrısını yineleyen Le Maire, mevcut limbo durumunun sağlam ve ortak bir çerçeve oluşturulması yoluyla çözülmesi gerektiğini savundu.

Bu yasal belirsizlik göz önüne alındığında, AB komisyonu sözcüsü Reuters’a verdiği demeçte, “Libra ile ilgili kamuya açık bilgi sayesinde, şu anda hangi AB kurallarının uygulanacağını söylemek mümkün değil” dedi.

Fransa, Libra’nın Avrupa topraklarındaki gelişimini engelleme sözü verdi

Daha dün de bildirildiği gibi, Le Maire, Facebook’un projesiyle ilgili kaygı verici endişelerin “bu koşullarda, Avrupa topraklarında Libra’nın gelişimini onaylamayacakları” anlamına geldiğini açıkça belirtti.

Daha önce Facebook’tan Libra’nın yasadışı faaliyetler için kullanılmayacağına dair güvence talep edeceğini ve önerilen stabil coini “Devletlerin egemenliğinin bir niteliği” açısından nitelendireceğini söyledi.

Düzenleyici ve yasal birçok konu çözülmeye devam ederken, AB’nin 2018’de yürürlüğe giren Beşinci Kara Para Aklama Karşıtı Yönetmeliği, AB mali otoriteleri tarafından kripto paralarda kara para aklama ve terörizmin finanse edilme risklerinin azaltılması şeklinde yasal çerçeveyi revize etti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin