Sıcak Gelişme: Kripto tarihindeki en büyük Bitcoin transferinden biri gerçekleşti!
Sıcak Gelişme: Kripto tarihindeki en büyük Bitcoin transferinden biri gerçekleşti!

Forbes gizemli Bitcoin çöküşünün sebebini buldu: Balinalar oyun peşinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BTC Pazartesi akşamı dakikalar içinde yaklaşık 1000 dolar kaybettiğinde Forbes son Bitcoin fiyat düşüşüne ilişkin ayrıntıları açıkladı.

Bitcoin 1000 dolardan fazla eridi

Pazartesi akşamı, Bitcoin fiyatı aniden 8.000 doların altına düştü ve sadece birkaç dakika süren çöküş 1.000 dolarlık kayba sebep oldu. Son 24 saat içinde BTC yüzde 8 oranında küçüldü, ancak bu yazıyı yazarken fiyatı biraz yükseliyor.

Sert düşüşe rağmen, Bitcoin oranı hala yıla başladığı yerden iki kat daha fazla. Ancak yine topluluk bu çöküşten endişelendi. Son yazısında Forbes, dünkü Bitcoin fiyat düşüşünün detaylarını vererek endişenin kaynağını bildirdi.

Kripto balinası Bitcoin satışı

Forbes, dün gece Bitcoin fiyatını 1000 dolar düşüren satışların, büyük miktarda BTC satan Bitcoin balinası nedeniyle olduğunu belirtti. Bu fon işlemi Blockchain finansal işlemlerini takip eden ve kamuoyunu bilgilendiren Twitter Whale Alert (Balina Uyarısı) hesabı tarafından kaydedildi.

Balina Uyarısı, büyük bir BTC sahibinin bir cüzdandan Coinbase kripto para borsasına yaklaşık 25.000 BTC (200 milyon dolar) taşıdığını gösteriyor.Kısa bir süre sonra CoinBase’den bir kripto cüzdanına 14.000 BTC (112 milyon dolar değerinde) gönderildi ve bir sonraki işlemde 11.000 BTC’nin (88 milyon dolar değerinde) borsadan ayrıldığını görüldü.

Büyük BTC transferleri açıklandı

Redditor u/makoveli redditte yazdığı yazıya göre, ilk önce 25.000 BTC’yi 215 milyon dolara satan balinanın kolay kâr almak için Bitcoin fiyatını indirdi. Ardından Bitcoin’in fiyat düşüşünü görüp yeniden satın aldı, Bitcoin’lerini geri toplayan balina 15 milyon dolardan daha fazla kazandı.

Biraz matematik yaparsanız ve zaman çizelgelerini izlerseniz, birinin 215 milyon dolara 25.000 Bitcoin sattığını ve kısa bir süre sonra 200 milyon dolara geri aldığını görebilirsiniz.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin