Flaş iddia: Twitter CEO'luğunu bırakan Jack Dorsey, kripto alanına mı yüklenecek?
Flaş iddia: Twitter CEO'luğunu bırakan Jack Dorsey, kripto alanına mı yüklenecek?

Flaş iddia: Twitter CEO’luğunu bırakan Jack Dorsey, kripto alanına mı yüklenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Jack Dorsey, Twitter’da senelerdir yürüttüğü CEO’luk rolünden ayrıldığını duyurdu. Analistler, eski Twitter CEO’sunun kripto para sektörü ile ilgili yeni çalışmalar yapabileceğini düşünüyor ve bu hamlenin kripto sektörü adına olumlu olabileceğine inanıyor.

Twitter’dan Bitcoin’e uzanan yolculuk

Twitter ekibine gönderilen bir mektupta Jack Dorsey, şirket CEO’su olarak görevinden ayrılma kararını resmen açıklamış oldu. Şirketin CTO’su Parag Agrawal’ın yeni CEO olurken Bret Taylor ise yönetim kurulu başkanı olacağını açıkladı.

Bilinen bir Bitcoin hayranı olan Jack Dorsey’in Bitcoin ile ilgili çalışmalarını hızlandıracağı düşünülüyor.

Dorsey, bu yıl bir Bitcoin konferansında “Square veya Twitter’da olmasaydım, Bitcoin üzerinde çalışıyor olurdum. “Square veya Twitter’dan daha fazla yardıma ihtiyacı olsaydı, onları Bitcoin için bırakırdım.” demişti.

Dorsey’in Bitcoin’e olan ilgisi daha da derinleşti. Tanınmış girişimci 2018’de Bitcoin Whitepaper için “şiirden başka bir şey değil” dedi. Lex Fridman’ın podcast’inde “Bence Bitcoin teknik incelemesi, son 20 veya 30 yılda bilgisayar biliminin en ufuk açıcı çalışmalarından biri” dedi. 

Bitcoin ile bahşiş özelliği ve Twitter’ın BTC alımları

Jack’in Bitcoin tutkusu, Twitter’da Bitcoin ile bahşiş özelliğini tanıtması ve diğer şirketi Square’in Bitcoin varlıklarını 8.000 BTC’nin üzerine çıkarmasıyla daha da ateşlendi.

Square CEO’su olarak Dorsey, şirketin dünya çapındaki kişiler ve kurumlar için açık kaynaklı bir Bitcoin madenciliği sistemi kurabileceğini ima etmişti. Kasım ayında Square, kripto para ticareti için merkezsiz bir borsa oluşturma planını açıklayan bir whitepaper yayınladı ve ayrıca donanım cüzdanını oluşturmaya başladığını duyurdu.

Dorsey, 2009 yılında kurucu ortağı olduğu ve CEO olarak görev yaptığı ödeme şirketi Square’i hâlâ yönetmek zorunda. 2020’de 9 milyar doları aşan gelirle Square çok büyük bir iş yapıyor ve Dorsey’in dikkatini gerektiriyor. Jack Dorsey ayrıca bağımsız bir düşünce kuruluşu olan Berggruen Enstitüsü’nün yönetim kurulunda yer alıyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin