Flaş: Bitcoin tarihinde bir ilk gerçekleşti! Yeni rekora mı gidiyoruz? İşte tüm olası senaryolar
Flaş: Bitcoin tarihinde bir ilk gerçekleşti! Yeni rekora mı gidiyoruz? İşte tüm olası senaryolar

Flaş: Bitcoin tarihinde bir ilk gerçekleşti! Yeni rekora mı gidiyoruz? İşte tüm olası senaryolar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ekim ayında üm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin (BTC), başka rekorlar da kırdı. Kripto para birimi Ekim ayında 61.299 dolar ile şimdiye kadarki en yüksek aylık kapanışını gerçekleştirdi. Peki Bitcoin Kasım’da rekor kırar mı?

Bitcoin Kasım’da rekor kırar mı?

25-31 Ekim haftasında BTC aslında çok da etkileyici bir yükseliş göstermedi. Ancak hareketin büyüklüğü önemli olmasa da şekli önemliydi. Bu süreçte BTC, 59.000 dolarlık alanı destek olarak doğruladı ve uzun bir alt fitil (yeşil simge) oluşturdu. Bu da satın alma baskısının bir işaretiydi.

Ayrıca bu bölge daha önce Mart – Mayıs aylarında tüm zamanların en yüksek direnci olarak hareket etmişti. Geri alınması ve ardından destek olarak onaylanması, BTC’nin daha da yükseleceğini gösteren güçlü bir yükseliş işareti olarak yorumlanıyor. Yani Bitcoin Kasım’da rekor kırar mı sorusuna olumsuz yanıt vermek için pek de sebep olmadığı görülüyor.

Ayrıca teknik göstergeler de yükseliş gösteriyor.

Kısa ve uzun vadeli hareketli ortalamanın (MA) oluşturduğu MACD pozitif ve artıyor. Bu durum kısa vadeli eğilimin uzun vadeli olandan daha hızlı yükseldiği anlamına geliyor.

Momentum göstergesi olan RSI da pozitif ve artıyor. Bu da trendin fiyat artışıyla birlikte güçlendiği anlamına geliyor.

BTC için aylık mum çubuğu da 62.199 dolarla şimdiye kadarki en yüksek kapanışı gösteriyor. Bir önceki en yüksek kapanış Mart ayında 58.740 dolardı.

Bu durum haftalık zaman dilimindeki metriklerle uyumlu olan başka bir yükseliş işareti olarak görülüyor.

Haftalık ve aylık zaman dilimlerindeki mutlak yükselişe rağmen, günlük zaman dilimi halen zayıflık belirtileri gösteriyor. Devam eden fiyat düşüşünün yanı sıra, bu olumsuz hava azalan MACD ve RSI’da da görülüyor.

MACD’deki düşüş, art arda 12 düşük momentum çubuğu ürettiği için özellikle endişe verici. Potansiyel bir geri dönüşün gerçekleşmesi için daha yüksek bir momentum çubuğu gereklidir.

Bununla birlikte BTC, 56.570 dolardan 0.382 Fib geri çekilme destek seviyesinin hemen üzerine sıçradı. Fakat hem Fib hem de yatay seviyelerde oluşturulan 52.450 ile 53.300 dolar arasında daha güçlü bir destek var.

Ksa vadeli altı saatlik grafik de yükseliş gösteriyor. BTC’nin azalan bir paralel kanaldan ayrıldığını ve daha sonra destek olarak doğruladığını görebiliyoruz (yeşil simge).

Bu tür kanallar genellikle düzeltici hareketler içerir, yani sonrasında yükseliş eğiliminin kırılması ve yeniden başlaması muhtemeldir. Bu senaryo koparma ve ardından destek olarak doğrulama ile sağlamlaştırılmış durumda.

63.530 dolarlık direnç alanının geri alınması, eğilimin yükselişte olduğunu ve BTC’nin tüm zamanların en yüksek fiyatına doğru yükseldiğini doğrulayacaktır.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin