featured

Finder analistlerinin çarpıcı Ethereum tahmini: ETH fiyatı 2025’e kadar 5,8 bin dolara çıkabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dalgalı seyreden kripto para piyasası başta lider dijital varlık Bitcoin etrafında karışık bir seyir izliyor. Bu durumdan Ethereum fiyatını da etkilendi ve kritik direnç seviyesini aştıktan sonra yükseliş trendini durdurdu. Son 24 saatte ise akıllı sözleşme tokeni yüzde 2,4 düşüşle 1.866 dolardan işlem gördü.

Şimdiye kadar genel duruma bakıldığında birçok analist tarafından ETH fiyatı için öngörülen seviye 2.000 doların üzeri oldu. Fakat uzun süreli pozisyonlar ve kısa vadeli yatırımcı için tahminler farklı ilerliyor. Her iki durumda da yatırım yapmadan önce piyasayı izlemek gerekiyor.

İşte Finder analistlerinin uzun vadeli Ethereum tahminleri…

Merkezi finansal teknoloji şirketi Finder, ikinci en büyük kripto para için 2025 yılına kadar fiyat tahmini açıkladı. Farklı sektörlerde uzman analistlerinin görüşlerini bir araya getiren platform, ETH’nin iki yıl içinde 5.800 dolara yükseleceğini öngördü.

Şirket 31 kripto para uzmanından görüş aldığı bir panel düzenledi ve bu paneldeki ortalama tahminlere göre bir rapor hazırladı. Raporda ETH fiyatı için iyimser bir tablo çizildi ve altcoinin yılı 1.840 dolardan kapatması bekleniyor. Aynı zamanda gelecek yıl temmuz ayında ETH’nin 2.451 dolar olacağı öngörüldü. Ayrıca Finder raporu daha uzun vadeli fiyat tahminlerini de açıkladı. Örneğin 2030 yılına kadar ETH fiyatının 14.411 ABD dolarına çıkabileceğine dair kestirimlere yer verildi.

Analistlerin bu tahminlerinde en büyük dayanak olarak “Ethereum stake etme ve olağanüstü düşük enflasyon oranının yanında ETH’nin büyük bir büyüme potansiyeline sahip olduğuna” duyulan inanç olduğuna dair bir açıklama yapıldı.

Bununla birlikte birçok uzman kripto para piyasasındaki gidişatın Fed faiz oranlarından etkileneceğini belirtildi. Faiz oranları yüzde 5’in üzerindeyken kısa pozisyonlar için kısıtlayıcı etkilerin olabileceğine dikkat çekildi.

Ethereum fiyatı tahmini!

Haftalık ETH grafiği incelendiğinde bir boğa bayrağının oluşumu vurgulamakta.  Boğa bayrağı, kâr rezervasyonu gerçekleştikçe kanal üzerinde kısa bir süre kontrol sahibi olur ve ancak sonunda fiyat daha yüksek bir seviyeye çıkar.

Bu modelin yukarıdaki tanımından da anlaşılacağı üzere birkaç fiyat rallisinin oluşturduğu boğa bayrağı olarak tanımlanır ve ETH grafiğinde bu formasyon göze çarpıyor. Ethereum grafiğinde bir boğa bayrağının kırılması ise birçok analist tarafından doğrulanmıştır. Ancak bu direnç nedeniyle alıcılar kırılma hedefini 2.678 dolara tamamlayacak güçten yoksun.

ethereum

Ethereum fiyatı; 50, 100 ve 200 haftalık Üstel Hareketli Ortalama EMA dahil olmak üzere üç hareketli ortalamanın da üzerinde tutunuyor. Bu aşamada yatırımcılar, Ethereum fiyatının 100 haftalık EMA (mavi) tarafından 1.806 dolardan sağlanan desteğe nasıl tepki verdiğini takip etmelidir. Bu desteğin yeniden test edilmesi yükseliş eğilimini kanıtlayabilir ve daha büyük bir kırılmayı ortaya çıkarabilir.

Bununla birlikte 1.800 dolar desteği uzun vadeli yatırımcı için de bir satış noktası olabilir. Son olarak bir sonraki önemli destek alanları 1.757 dolardaki 50 haftalık EMA (kırmızı) ve 1.633 dolardaki 200 haftalık EMA (mor).

coingape

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin