İran'dan dev Bitcoin madenciliği hamlesi! Enerji santralleri yetkilendirildi
İran'dan dev Bitcoin madenciliği hamlesi! Enerji santralleri yetkilendirildi

FinCEN, İran’ın olası yasa dışı kripto kullanımı konusunda uyarıda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

FinCEN, İran’ın olası “yasa dışı” kripto kullanımı konusunda uyarıda bulundu.

ABD Hazine Bakanlığı’nın bir denetim kolu olan Mali Suçları Denetleme Ağı (FinCEN), İran’ın kripto para birimini ABD ve diğer ulusların ekonomik yaptırımlarından kaçmak için kullandığını açıkladı.

İran’ın kripto para birimini bir süredir kullandığı sır değil.

İran, kendi sınırları içinde finans kurumları için kripto ticaretini resmen yasakladı ve kripto ticareti ne olursa olsun bunun yasa dışı olduğunu belirtti. İran geçtiğimiz günlerde bireysel kripto ticareti üzerindeki yasağı gevşetebileceği mesajları verdi.

FinCEN: “İran için önlem alınmalı.”

Buna karşılık FinCEN, finansal aktörlerin, İran’da meydana gelen veya sona eren dijital işlemlerin gözden geçirilmesi için “uygun önlemler” almaları gerektiğini vurguladı. Endişe esas olarak İran’ın  bir terörist grup olan Hizbullah’ı finanse etme ihtimali ile ilgili. Yakın tarihli bir Europol çalışmasında, herhangi bir terörist örgütün sistematik olarak finanse edilmesinde kripto para kullanıldığına dair kesin bir kanıt bulunmadığı bildirildi.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin