Finans endüstrisinde tokenize olmaya aday 5 varlık sınıfı
Finans endüstrisinde tokenize olmaya aday 5 varlık sınıfı

Finans endüstrisinde tokenize olmaya aday 5 varlık sınıfı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain ve finansal hizmetler endüstrisindeki son 6-8 aydaki en büyük hikâyeler, risk sermayesi şirket (VC) fonları, gayrimenkul, sanat ve hatta spor takımlarının tokenizasyonu gibi likit olmayan varlıkların menkul kıymetleştirilmesi etrafında gelişiyor. Aslında, varlık değerlemesi bir bütün olarak sektörde Blockchain teknolojisinin tanıtımıyla – tokenize olarak – yeni bir tanıma kavuşacak gibi gözüküyor.

Bu değişimin arkasındaki itici güç kripto para ve tabi ki Blockchain olsa da, hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılar için daha organize, düzenlenmiş ve şeffaf bir pazarda bir değişim söz konusu. Yenilikçi ve ilk uygulayıcı kurumlar arasında ise J.P.Morgan ve Fidelity Investments gibi finans kurumlarının isimlerine rastlıyoruz.

Neden 11 Yıl Sonra?

Blockchain ve Bitcoin on yıl önce piyasaya sürülmüş olsa da, üç ana faktöre bağlı olarak mevcut merkezsiz yapının şu anda daha hızlı kabul edildiğini görüyoruz:

  • Blockchain ve kripto pazarlarının daha geniş bir kitleye kavuşmasını sağlayan 2017 yılının sonlarında Bitcoin patlaması.
  • Finansal piyasaların daha açık kaynaklı, şeffaf ve finansal kapsayıcılığa doğru hareketi.
  • Kurumlar, kripto paranın ve onunla bağlantılı olan temel teknoloji Blockchain’in varlıkların menkulleştirilmesinde daha düşük maliyetli olduğunu fark etti. Bu, değerli herhangi bir varlığı menkul kıymet token arzı yoluyla pazarlanabilir menkul kıymete dönüştürülebilmesini sağlıyor.

Peki, hangi menkul kıymetler pazarlanabilir?

VC (risk sermayesi) Fonları

Geleneksel olarak çok likit olmayan, Hisse Senedi tokenleri veya ETO’ların likiditesinin artması, daha fazla katılımcının varlık sınıfına yatırım yapmasına izin verecek. Daha büyük bir yatırımcı havuzu, risk sermayesi (VC) girişimleri için bir nimet olarak görülüyor.

Değerli Metaller (Altın, Gümüş vb.)

Altın, gümüş veya elmas gibi değerli metallerin tokenize edilmesi, varlıklıların muhafazakâr, şeffaf ve likit olmayan piyasalarda şeffaflığın artırılması artısı ile bu emtiaların kısmi mülkiyet olasılığını artırabilir.

Gayrimenkuller

Gayrimenkul tokenizasyonu, yatırımcıların mülklerin paylarını satın almalarını ve daha sonra geleneksel yatırımlara benzer şekilde sermaye kazancı ve temettü kazanmalarının yolunu açacak. tokenizasyon ekosistemi, dünya üzerinde daha büyük yatırım fırsatlarının kapısını açacaktır. Bu yatırım havuzuna giriş engellerinin kalkması, uyumluluğun artması ve işlem maliyetlerinin azaltılmasıyla daha kolay erişim sağlanabilecek.

Sanat eserleri ve lüks ürünler

Sanat topluluğu çok muhafazakâr bir sektördür.  Geleneksel olarak diğer kurumsal ve bireysel yatırımcıların dışında süper zenginler gibi ile sınırlı bir kesim ile ilgilenen müzayede evleri ve galerileri tarafından yönetilir. Çok da likit olmayan varlıklar, yeni nesil teknolojiler sayesinde onları kullanan yatırımcıları çekebilir. Böylece çok değerli olan sanat eserlerine ve lüks mallara yönelik yatırımların artması sağlanabilir.

Stabil coinler

Piyasadaki oynaklığı dengelemek için geleneksel fiat para birimleri ile bire bir desteklenen stabil kripto paralar, kripto ekosisteminin kritik bir parçası. Fiat destekli kripto para risklerine artan bir ilgi söz konusu.  Önümüzdeki 1 – 1,5 sene boyunca bu ilginin daha da artacağı bekleniyor. Stabil coinlerin kullanımında artış oldukça işlem maliyetlerinde ve işlem sürelerinde düşüş meydana gelecek ve aynı zamanda kripto pazarındaki oynaklığın da azaldığını görebileceğiz.

Kripto dünyasına göre her şey tokenize edilebilir

Kripto dünyası, her şeyin tokenize olabileceğinden bahsediyor. Bununla birlikte, varlıkların kalite olmasının, kripto paralar ile birlikte finansal hizmetlerde Blockchain’in daha yaygın olarak benimsenmesinde kilit faktör olduğunu belirtmek de gerekiyor.

coinspeaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin