Filipinler kripto para borsaları ve ICO’ları düzenliyor
Filipinler kripto para borsaları ve ICO’ları düzenliyor

Filipinler kripto paralara ilişkin “yatırımcı odaklı” düzenlemeler yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Filipinler kripto para birimi düzenlemelerini hazırlıyor ve 25’e çıkardığı lisans sayısını sınırlamayı planlıyor. Yeni getirilecek düzenlemelerdeki diğer kurallar ise her bir borsaya iki yılda en az 1 milyon ABD doları tutarında yatırım yapılmasını içeriyor. Yetkililer, şimdiye kadar kripto şirketlerinden yaklaşık 60 başvuru aldıklarını bildiriyor.

Filipinler kripto para borsaları ve ICO’ları düzenliyor

Haber kaynağına göre, Filipinler Cagayan Ekonomik Bölge Kurumu (CEZA) kripto para birimi yatırımcılarını korumak için kurallar hazırlıyor. CEZA, Cagayan Özel Ekonomik Bölgesi ve Freeport’un ilerlemesini yönetmekten sorumlu devlete ait ve kontrollü bir kuruluş. Haber kaynağına göre, CEZA, finansal teknoloji (fintech) yatırımları için bir merkez haline geliyor.

CEZA’nın CEO ve yöneticisi olan Raul Lambino, kripto para birimine yatırım yapanları koruyacak düzenlemeleri hazırlama sürecinde olduklarını söyledi. Raul Lambino ayrıca, bu hafta yaptığı açıklamada, otoritenin kripto para borsalarının ve ICO’ların doğruluğunu ve bütünlüğünü kontrol etme konusunda sıkı düzenlemeler yapacağını söyledi. Aynı zamanda kripto para borsalarının CEZA’ya kayıtlı olacağı belirtiliyor.

Kripto para borsaları artık CEZA’ya kayıtlı olacak

CEZA, ilk olarak sadece 10 kripto şirketinin vergi avantajlarından yararlanmasına izin vereceklerini açıkladı, ancak daha sonra bu sayıyı 25’e çıkardı. CEZA konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Her kripto para borsasının en az 1 milyon ABD doları ya da iki yıl içinde PHP53 milyon civarında yatırım yapması gerekecek ve Filipinler’de bir arka ofise sahip olması da gerekiyor. Ayrıca şirketlerin de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na kayıtlı olması lazım.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin