featured

Filecoin analizi: FIL coin, yapay zekâya olan ilginin artmasından nasıl yararlanabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yapay zekanın (AI) artan popülaritesinin kripto para sektörü üzerindeki potansiyel etkileri hakkında spekülasyonlar giderek arttıyor. BitMex’in kurucusu, Filecoin’in [FIL] yapay zekâya artan ilgiden nasıl kazançlı çıkacağına dair görüşler sundu.

Filecoin için güvenilir veri depolama çözümü…

Büyük miktarda itibari para basımı ve yapay zekanın hızla benimsenmesinin bir araya gelmesinin en önemli finansal balonlardan birini oluşturması bekleniyor. Arthur Hayes’ın aktardığına göre yapay zekâ uygulamaları merkezi olmayan bir depolama çözümü gerektiriyor ve Filecoin, blok zinciri tabanlı ağıyla bu ihtiyacı karşılayacak şekilde konumlanmış durumda.

Depolama kapasitesi ve depolanan toplam veri baytı açısından en büyük merkezi olmayan veri depolama projesi olan Filecoin’in nitelikleri, yapay zekânın veriye aç doğasıyla uyumludur. Filecoin’in performansının değerlendirilmesinde dikkate değer bir faktör, depolama kapasitesinin istikrarıdır. Son birkaç ay boyunca bu metrik nispeten sabit kalarak 5,38 ile 5,12 PiB (pebibayt) arasında dalgalanmıştır. Ayrıca bu istikrar, ağın güvenilir ve güvenli veri depolamasına yönelik ihtiyaç duyulan büyük talepleri karşılayabilmesini sağladığı için çok önemlidir.

Ağ sağlığı ve işlevselliği bağlamında, hataların ortaya çıkması çok önemli bir husustur. Hatalar, protokoldeki katılımcılar yanlış hareket ettiğinde ortaya çıkar ve cezalandırıcı önlemler gerektirir. Filecoin ağında; Mutabakat Hataları, Piyasa Hataları ve Sözleşme İhlalleri dâhil olmak üzere çeşitli hata türleri mevcuttur ve bunların tümü ağın genel sağlamlığına ve güvenilirliğine katkıda bulunur.

Örneğin Mutabakat Hataları, ağ içindeki anlaşma mekanizmasını bozarak potansiyel olarak veri tutarsızlıklarına veya gecikmelere yol açabilir. Piyasa Hataları depolama ve erişim anlaşmalarının güvenilirliğini etkileyerek kullanıcıların deneyimlerini engelleyebilir.

Sözleşme İhlalleri, üzerinde anlaşmaya varılan şartları ihlal ederek anlaşmazlıklara ve potansiyel kesintilere yol açabilir. Ağda meydana gelen aktif arızaların sayısı son birkaç ayda artış gösterdi. Arıza sayısının artması protokole olan güveni sarsarak kullanıcıları ve madencileri katılımdan vazgeçirebilir.

Ayrıca bakım ve uyuşmazlık çözümü çabalarını artırarak ağın genişletilmesi ve geliştirilmesi için kullanılabilecek kaynakları tüketebilir.

Detaylı bakmak…

Hem Web2 hem de Web3 depolama ihtiyaçları Filecoin tarafından karşılanmakta ve talebi desteklemektedir. Bu talebin önemli bir göstergesi, Filecoin ağındaki kullanıcılar ve sağlayıcılar arasındaki aktif depolama anlaşmaları yoluyla depolanan veri hacminin incelenmesiyle anlaşılabilir.

Veri depolamayı ve almayı kolaylaştıran depolama anlaşmaları, madenciler ve müşteriler gibi katılımcıların birbirleriyle etkileşime girmeleri için bir yol sağlar ve böylece Filecoin’in ekosistemini sürdürür.

Özellikle geçtiğimiz birkaç ay içinde Filecoin protokolündeki toplam aktif anlaşma sayısında önemli bir artış yaşanmıştır. Bu raporun hazırlandığı sırada Filecoin, aktif anlaşmalar yoluyla 1.626,12 PiB’den fazlasını başarıyla depolamıştı.

Bu artış, Filecoin’in yapay zekâ da dâhil olmak üzere hem merkezi hem de merkezi olmayan uygulamalar için veri depolama gereksinimlerini karşılamadaki temel rolünün altını çiziyor.

Tüm bu olumlu faktörlere rağmen Filecoin’in gelişme gösterebileceği bazı alanlar da vardı. Sözleşme dağıtımı açısından, protokole olan ilginin azalmaya başladığı görüldü. Starboard’un verilerine göre, Filecoin protokolündeki günlük benzersiz sözleşme dağıtımı geçtiğimiz ay önemli ölçüde düştü.

Merkezi olmayan depolamaya yönelik talep arttıkça protokoldeki sözleşme dağıtımının artıp artmayacağını zaman gösterecek.

FIL coin fiyatı nasıl tepki verdi?

Filecoin’in fiyat dinamikleri de dikkatleri tokenine çekti. Bu raporun hazırlandığı sırada FIL 3,1512 dolardan işlem görüyordu. Bu, 3,127 dolar direnç seviyelerini test ettikten sonra yüzde 12,2’lik bir artışa işaret ediyordu.

filecoin

Bununla birlikte geçtiğimiz ay boyunca FIL’in fiyat hareketinin, herhangi bir önemli eğilim kesin olarak belirlenmeden yatay dalgalanmalarla karakterize edildiğini vurgulamak önemlidir. Son olarak Chaikin Para Akışı (CMF), fiyat artışına rağmen FIL’e para akışının nispeten düşük kaldığını ve CMF değerinin -0,14 olduğunu gösterdi.

Bu durum Filecoin’i kripto para piyasası nda daha sağlam bir konuma getirmek için daha fazla ivme ve yatırımcı ilgisine ihtiyaç duyulabileceğini düşündürdü.

Kripto parada yeni AI çözümleri: Launchpad XYZ

Yapay zeka ile web 3 dünyasına giriş yapmak isteyenler için yenilikçi çözümlerden biri olan  Launchpad XYZ  kripto para sektöründe oldukça dikkat çekmiştir. Web3 tabanlı merkeziyetsiz ürün ve uygulamalara erişmek için geliştirilen bu platform, kullanıcıların web3 cüzdanlarına erişimini telefon numarası ve e-posta bilgileri ile sınırlandırarak kolaylaştırır. Bunun yanında token takası yapmayı mümkün kılarak, varlık kontrolü ve merkeziyetsiz uygulamalara erişimi pratik hâle getirir. 

Şimdi Launchpad XYZ satın alabilirsiniz

ambcrypto


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin