Felix Hufeld: “Blockchain teknolojisi devrimci bir teknoloji.”
Felix Hufeld: “Blockchain teknolojisi devrimci bir teknoloji.”

Felix Hufeld: “Düzenlemeler bireylere değil piyasa istikrarına odaklanmalı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Almanya Federal Finansal Denetim Otoritesi (BaFin) Yöneticisi Felix Hufeld düzenleyici otoritelerin birincil hedefinin bireysel yatırımcıları korumak olmadığını belirtiyor. Ayrıca Hufeld’e göre düzenleyicilerin öncelikli hedefi finansal istikrarın korunması olmalı.

“Yatırımcıların sistematik olarak zarar görmesi durumunda düzenleyiciler devreye girmeli.”

BaFin’in temel amacı, tüketicileri ve genel finansal piyasa istikrarını korumak. Ancak Hufeld, kurum olarak sadece sistematik risklerin ele alınabileceğini ve her yatırımcıyı koruyamayacaklarını ifade ediyor. Hufeld bu konuyu şu sözlerle açıklıyor:

Bu yüzden geçen Kasım ayında tokenlerin yüksek fiyat oynaklığı riskine karşı ICO’ları uyardık. Her yatırımcıyı koruyamayız. Bu durum, devlet otoritelerinin görevi de değil. Bir bütün olarak finansal istikrar tehdit edilirse veya yatırımcıların sistematik olarak zarar görmesi durumunda düzenleyiciler devreye girmeli.

Felix Hufeld: “Blockchain teknolojisi devrimci bir teknoloji.”

Ayrıca Hufeld, Blockchain teknolojisini devrimci bir teknoloji olarak görüyor ve gerçek potansiyelini gelecekte görebileceğimizi belirtiyor. Hufeld, Bill Gates’in 1991 yılında internet konusundaki yanlış değerlendirmelerini hatırlattı ve internetin sınırsız fırsatlar sunduğunu da vurguladı. Hufeld, Bitcoin ya da Blockchain teknolojisinin bir aldatmaca olup olmadığı ve finansal piyasaları önemli ölçüde değiştirip değiştiremeyeceği ile ilgili sorulara net yanıtlar vermedi. Fakat genel olarak Hufeld, Blockchain’in olumlu bir resmini çizerek, şunları söyledi:

Bu teknolojinin devrimci yönü aynı zamanda, tasarruf maliyetlerinin ötesine geçiyor. Blockchain teknolojisi ne sizin ne de benim düşünemeyeceğimiz, tamamen yeni iş modelleri sunacak. Ve her gün birçok insan Blockchain’in kullanılacağı daha çok alan bulmak için çalışıyor.

“Blockchain düzenlemeleri teknolojinin getirdiği fırsatları azaltmamalı.”

Hufeld, kripto paraların kara para aklama ve terörizm finansmanındaki potansiyel kullanım durumlarının en kötüsü olduğunu vurguluyor. Hufeld’e göre bunu önlemek için BaFin, dünya çapındaki diğer düzenleyicilerle işbirliği yapmalı ve küresel standartlar ve uluslararası kabul görmüş denetim standartları oluşturmak için çalışmalı. Nisan ayında Hufeld, BaFin-Tech 2018 konferansının açılış konuşmasında kripto paralarla ilgili ihtiyati düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca Hufeld, Blockchain düzenlemelerinin teknolojinin getirdiği fırsatları azaltmadan riskleri sınırlandırması gerektiğini de söyledi.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin