Fed'in kritik faiz kararının ardından Bitcoin ve Ethereum nasıl hareket edecek?
Fed'in kritik faiz kararının ardından Bitcoin ve Ethereum nasıl hareket edecek?

Fed’in kritik faiz kararının ardından Bitcoin ve Ethereum nasıl hareket edecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasının bu ay gösterdiği yükselişe karşı, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) şu anda düzeltme aşamasından geçiyor. Ancak, faiz oranı kararını ve ardından Jerome Powell’ın düzenlediği basın toplantısını takiben, yatırımcı duyarlılığında bir değişiklik olabilir. Dolayısıyla, önceki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarından sonra görüldüğü gibi, duyuru öncesi ve sonrası varlıklar yatay hareketini sürdürebilir.

Piyasalar şahin açıklamaya nasıl tepki verecek?

Powell’ın Temmuz 2022’de ABD ekonomisinin durumuna ilişkin şahin bir açıklamasına rağmen, piyasalar olumlu tepki verdi. Sonraki Fed toplantılarında yatırımcılar faiz artırımı olgusuna alışmış göründüler ve piyasalar ılımlı tepki verdi. Benzer şekilde, kripto piyasası, ekonomik görünüme ve merkez bankasının gelecekteki eylem planına tepki olarak her iki şekilde de yanıt verebilir. Bununla birlikte, kripto para birimlerinin 1 Ocak 2023’ten bu yana gördüğü güçlü yükseliş momentumu göz önüne alındığında, trendin tersine çevrilmesi muhtemel görünüyor.

Bu arada, ABD Dolar Endeksi (DXY) %0,18’lik hafif bir artışla yukarı doğru bir eğri çiziyor. Bu, kripto fiyatları için olumsuz olsa da, Powell’ın açıklamasının ardından toparlanma alanı sağlayabilir.

Merkez bankası toplantısı öncesinde hisse senetleri Pazartesi günü kırmızıya dönerken, kripto piyasası haftanın başlarında elde ettiği kazanımları kaybetti. Hem BTC hem de ETH, son 24 saatte yaklaşık %1,50 değer kaybetti. Bu yazı yazılırken BTC fiyatı son 24 saatte %1,56 düşüşle 22.855 dolar seviyesinde bulunuyor. ETH fiyatı ise son 24 saatte %0,85 düşüşle 1.571 dolarda bulunuyor. Bu bağlamda, kripto piyasası, 25 baz puanlık bir oran artışı beklentisiyle mevcut senaryoda her iki yönde de hareket etmeye hazırlanıyor. CME Fed izleme aracı, %98,1’lik olasılıkla 25 baz puanlık bir artış öngörüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin