Bitcoin Fed kararlarına nasıl tepki verdi?
Bitcoin Fed kararlarına nasıl tepki verdi?

FED stres testlerine Bitcoin pazar çöküşünün de eklenmesi gündeme geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Merkez Bankası Fed, geride bıraktığımız yılda gerçekleşen Bitcoin (BTC) pazar çöküşünü yönetsel stres testlerine “göze çarpan risklerden” biri olarak eklemeyi düşünüyor. Muhtemel değişiklik, 28 Şubat’taki resmi federal hükümet günlük dergisi The Federal Register’da yayınlanan politika bildiriminin bir parçası olarak açıklandı.

Fed’in yıllık yönetsel stres testleri, kapsam dâhilindeki şirketlerin iç stres testlerini yapmaları için çerçeve sağlıyor. Bu stres testleri, 2008 mali krizine doğrudan bir cevap olarak sunulan ve önemli bir yasa olan Dodd-Frank Wall Street Reformu (2010’da yürürlüğe giren) uyarınca zorunlu hale getirildi.

Testler için, FED sisteminin yönetim kurulu, temel, olumsuz ve ciddi derecede olumsuz olmak üzere üç adet senaryo oluşturuyor. Bu senaryolar ise firmanın bilançosunu, risk ağırlıklı varlıkları, net gelirini, ortaya çıkan stres sonrası sermaye seviyelerini ve her birine göre yasal sermaye oranlarını gösteriyor.

Bitcoin’in FED stres testine eklenmesi kripto ekosisteminin adaptasyonu yolunda önemli bir adım olacak

Yeni politika açıklamasında, kurul “senaryoları göze çarpan riskler ile belirginleştirerek” yeterince dinamik hale getirmeye çalıştığını belirtiyor. Bu yıl, özellikle bir yorumcu:

Kurulun, senaryolarında, Kuzey Kore ile savaş, Bitcoin pazarının çöküşü veya tüccarların suistimalinin yol açtığı büyük zararlar gibi olağanüstü şokları göz önüne almasını tavsiye etti.

Bunlardan herhangi biri ve önerilen diğer değişikliklerin kabul edilmeleri halinde, 1 Nisan 2019 tarihine kadar Kurul’un stres testi politikasının bir parçası olarak yürürlüğe girecek. İzlenecek olan politikanın ana hatları ise şu şekilde belirtiliyor:

Birlikte, Dodd-Frank Yasası yönetsel stres testlerinin, stresli koşulların bu büyük bankacılık organizasyonlarının yetenekleri üzerindeki potansiyel etkisini ölçmesine yardımcı olmak adına şirket yönetimine ve yönetim kurullarına, halka ve denetçilere ileriye dönük bilgi sağlamaları amaçlanmıştır. Böylece alacaklılara ve diğer karşı taraflara karşı yükümlülüklerini yerine getirirken ve borç vermeye devam ederken, zararların en aza indirgenmesi hedeflenmektedir.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin