FED
FED devlet destekli kripto para fikrine sıcak bakmıyor

ABD Merkez Bankası FED kendi kripto parasını mı çıkarıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

The New York Times’ın haberine göre Federal Reserve Bank’ın ( FED ) eski yöneticisi Kevin Warsh, FedCoin’in “dijital paraya yasal faaliyetler getirmesi” açısından ciddi şekilde düşünülmesi gereken bir konu olduğunu dile getirdi.

FED kriz zamanlarında FedCoin’i önemli bir araç olarak kullanabilir

Kevin Warsh – 2006-2011 tarihleri arasında Federal Rezerv’de yönetici pozisyonunda çalışmış olan Amerikalı bir yatırımcıdır. Aynı zamanda Trump’un hükümetinin kurulma aşamasında Jerome Powell ile ilgili görev için bir rekabet de girmişti. Tüm bunların yanında Warsh, FED’e geri döndüğü takdirde, yeni bir ekip kuracağını söylemişti.

Warsh düşüncesini şöyle aktardı:

Fed’in çıkarabileceği coin, paranın yerini alacak ve değiştirecek bir şey olarak görülmemeli. Ama yaşanabilecek bir sonraki kriz döneminde para politikasını yürütmemiz için oldukça etkili bir yol olabilir.

FedCoin banka transferlerinde kullanılabilecek bir araç olabilir

Warsh’a göre, yatırımcıların kaybı ve büyük çaplı sahtekârlık potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda, çoğu merkez bankası, bu kripto varlıklarının akıllı olduğu, hatta havalı fakat diğer yandan da bazı riskler taşıdığı görüşündedir. Bildirildiğine göre, Blockchain teknolojisi, ödeme sistemleri açısından Federal Rezerv Sistemine fayda sağlayacaktır. Bu konuda, Warsh, bankalar arasında trilyonlarca dolar transfer etmenin en güvenilir yollarından biridir.

Diğer yandan Jerome Powell’ın Blockhain ile ilgili görüşü şu şekilde:

Aslında Blockchain’e ekonominin toptan ödeme bölümünde önemli uygulamalara sahip olabilecek bir teknoloji olarak bakıyoruz.

Kripto paralar hesaplanabilen bir para birimine dönüştürülmeli

Warsh’ın, merkez bankaları, kripto para biriminin paranın geleceği olduğunu düşünüyorsa, dijital parayı bir yenilikten daha fazlası olarak görmelidir düşüncesine sahip olarak aktarımları şu şekilde:

Kongre, bildiğiniz üzere Fed’e para yönetimi konusunda tam yetki verdi. Ve eğer yeni nesil kripto para birimleri altından daha çok para karakteristiği gösterirse ve daha az volatiliteye sahip varlıklar haline dönüşürlerse, tamamen korumacı bir yapı haline dönüşürler. Bu yüzden herhangi birinin şu an ki monopol yapıyı elimizden almasını istemeyiz.

Kripto paralar sadece spekülatif bir yapı olarak değil, güvenilir bir hesap birimi olmalıdır.

Diğer gelişmiş ülkelerdeki kripto para gelişmeleri nelerdir?

Bazı merkez bankaları, merkezi olmayan muhasebe teknolojisi konusunda araştırma ve testlerle ilerlemektedir. Mart ayında, İngiltere Merkez Bankası, yenilenen Gerçek Zamanlı Brüt Uzlaşma (RTGS) hizmetinin Dağıtılmış Muhasebe Teknolojisi (DLT) ile nasıl etkileşime girebileceğini anlamak için bir konsept kanıtı (PoC) üstlendi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Blockchain’in menkul kıymet yerleşimlerini Japonya Merkez Bankası (BoJ) ile dönüştürme potansiyelini araştırıyor. Geçtiğimiz günlerde, Güney Kore’nin merkez bankası Kore Bankası (BOK), “nakitsiz bir toplum” projesi için kripto para ve Blockchain uygulamalarını düşündüğünü açıkladı.

alextones

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin