Fed tarafından beklenen karar çıktı: Faiz kararı sabit tutuldu
Fed tarafından beklenen karar çıktı: Faiz kararı sabit tutuldu

FED Başkanı’ndan son dakika Libra açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2019 kripto  para birimleri için inanılmaz derecede önemli bir yıl oldu. Toplu kripto para birimi piyasası düşüş kışından koptu ve dijital varlıklar yine çeşitli finansal kurum ve kişilerin dikkatini çekmeye başladı. Ayrıca ABD Başkanı aynı zamanda Bitcoin ve Libra’yı konu alan bir mesaj paylaştı ve bu gelişmeler 2019’u anıtsal bir yıl yaptı.

Jerome Powell Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili konuştu

Federal Reserve Başkanı Jerome Powell, 2019’da kripto para birimleri üzerine ışık tutan kişilerden biri oldu. İsviçre Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü tarafından düzenlenen yakın tarihli bir forumda, Powell Bitcoin ve kripto paralar konusunda konuştu. Powell’a merkez bankalarının kripto varlıkların kendilerine sunduğu bir fırsatı kaçırıp kaçırmadıkları soruldu.

Powell, merkez bankalarının yakın zamanda kendi kripto varlıklarını piyasaya sürmeyeceğini belirtti. Powell, bir ağda tutulması gereken, harici bir ortam yoluyla ‘hapselenebilecek’ herhangi bir varlığın siber güvenlik konusunu son derece ‘göz korkutucu’ yaptığını açıkladı. Kripto varlıklara olan talebin, merkez bankalarının kendi dijital varlıklarını ihraç etme seçeneğini göz önünde bulundurmaları için yeterince önemli olmadığını da sözlerine ekledi.

FED Başkanı: “Libra çok hızlı bir şekilde sistematik olarak önemli olabilir!”

Powell ayrıca Facebook’un Libra’sına da değinde ve dünya genelinde ağında bir milyardan fazla kişiye sahip bir şirketin desteklediği istikrarlı bir kripto paranın “sistematik olarak çok hızlı bir şekilde önemli olabileceğini” öne sürdü. Ancak Powell, Libra’nın eleştirmenlerin çoğunluğunun olumlu görüşünü kazanması gerektiğine dikkat çekti. Libra en yüksek düzenleme ve denetleyici beklenti standartlarına uymadığı takdirde, endüstrinin mali alanına zarar verebilir.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin