ABD Senatörleri Facebook'un Novi ve Diem Kripto projesini sonlandırmasını istiyor
ABD Senatörleri Facebook'un Novi ve Diem Kripto projesini sonlandırmasını istiyor

Facebook’un kripto parası “Libra”yla ilgili her şey açıklandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook’un Libra isimli kripto para birimi sonunda ortaya çıktı. Libra’nın misyonu, milyarlarca insana güç sağlayan basit bir küresel para birimi ve finansal altyapı sağlamak.

Facebook kripto parasını, Blockchain’ini ve cüzdanını duyurdu

Facebook’ta ayrıca Calibra adlı bir kripto cüzdanı ortaya çıktı. Bağımsız bir uygulama olarak ve Messenger ve WhatsApp üzerindeki bir düğme ile çalışacak. Eşler arası transferlere ve sonunda Instagram yoluyla yapılan alımlar da dahil olmak üzere perakende ödemelere güç sağlayacak.

Facebook, Libra kriptosunu gerçek varlık rezerviyle desteklenen güvenli, ölçeklenebilir ve güvenilir bir Blockchain üzerine kurulduğunu iddia ediyor. Ekosistem, Visa, MasterCard ve Uber’i içeren ortaklardan oluşan bir konsorsiyum olan Libra Birliği tarafından yönetilecek. Facebook, Libra kriptosunun “para internetini” başlatacağına ve şu anda finansal hizmetlere erişimi olmayan milyarlarca insanı güçlendireceğine inanıyor.

Facebook’un kriptosu Messenger uygulaması ve WhatsApp ile çalışacak

Facebook’un kripto para biriminin Messenger uygulaması ve WhatsApp ile çalışması bekleniyor. Üç ana kullanım durumu göz önünde bulundurularak tasarlandı:

  • Venmo gibi, arkadaşlar arasında eşler arası ödemeler gönderin.
  • Sınır ötesi havale ödemelerini aile üyelerine para gönderin.
  • Perakende satıcılara (çevrimiçi ve çevrimdışı) ödeme yapın.

Sıfır ücret ve neredeyse anında transfer ile özellikle yurtdışına para göndermek, geleneksel ödemelere göre daha hızlı ve daha ucuz olacak. Mark Zuckerberg şunları belirtti:

Para göndermek, fotoğraf göndermek kadar kolay olmalı.

Facebook 1 milyar dolar değerinde fon havuzu oluşturuyor

Çin’de, teknoloji şirketleri zaten WePay ve AliPay aracılığıyla ödeme ekosistemine hâkim. Facebook bu alanda liderliğini ilan etmek istiyor. Volatiliteyi azaltmak için bir stablecoin başlatıyor. Gerçekten de Libra white paper’ı mevcut kriptoları oynaklıkları nedeniyle eleştiriyor:

Mevcut Blockchain’ler ve kripto para birimlerinin kitlesel pazar kullanımı, şu ana kadar onları değer düşüklüğüne ve borsa ortamlarına indirgemeyen volatilite ve ölçeklenebilirlik eksikliği nedeniyle engelledi.

Libra’ın istikrarını korumak için, Facebook 1 milyar dolar değerinde uluslararası para birimi ve menkul kıymet havuzu oluşturacak. 

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin