Facebook, Bitcoin ile ilgili paylaşımları yine sansürlemeye başladı
Facebook, Bitcoin ile ilgili paylaşımları yine sansürlemeye başladı

Facebook, Bitcoin ve ICO reklamlarını yasakladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sosyal medya devi Facebook, Bitcoin ve ICO reklamlarını yasaklayan yeni bir reklam politikası açıkladı.

Şirketinin ürün yönetimi direktörü Rob Leathern 30 Ocak tarihli bir blog yazısında yeni politikanın, yanıltıcı veya aldatmaya yönelik finansal ürünler ve hizmetleri destekleyen reklamlar, kripto para alışverişi ve ICO promosyonlarını kapsadığını söyledi.

Leathern:

İnsanların sahtekarlık korkusu olmadan Facebook reklamlarıyla yeni ürün ve hizmetleri keşfetmeye ve bunları öğrenmeye devam etmelerini istiyoruz. Bununla birlikte, şu anda iyi niyetle faaliyet göstermeyen ikili opsiyonları, ICO’lar ve kripto para birimleri reklamı veren birçok şirket var.

Sosyal medya sitesinde bulunan kullanıcıların birçoğu muhtemelen yüksek yatırım getirisi vaat eden reklamların yanı sıra erken katılım için ikramiyeler de dağıtan reklamlarla karşılaştı. Bununla beraber kullanıcılar yatırım yapabilecekleri kripto market reklamları ile de karşılaştılar.

Facebook, Bitcoin ve ICO yasağını diğer platformlara da getirebilir

Leathern bu tür reklamların hileli faaliyetlere karşı geliştirilen politikayı çiğnediğini savundu. Leathern bu politikanın popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram da dahil olmak üzere Facebook’un menfaatleri çerçevesinde diğer platformlara da uzanacağını belirtti.

Şu an bu politikanın devam edeceğini fakat gelecekte bunun değiştirilebileceğini ekledi. Ne zaman değiştirileceğine dair sorulan sorular üzerine ise bu herhangi bir zaman veremeyeceğini belirtti. Leathern sözlerini şöyle bitirdi:

Bu politika ile aldatıcı ve yanıltıcı reklamcılık uygulamalarını daha iyi algılamak için çalışıyoruz. Bu politikayı Facebook’tan sonra, Instagram gibi diğer platformlarda da uygulayacağız.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin