Analist:
Analist: "Ethereum 'ölüm kalım' virajında!" Güçlü kalamazsa düşüş yüzde kaç olacak?

Ethereum’un Constantinople hard forkunun 3 önemli eksikliği

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çoğu Ethereum meraklıları aktivasyonunu fark etmiş olacak. Constantinople hard fork testnet aksamadan çıkmadı. Ropsten testnet’de büyük sorunlar oluştu ve  durdu. Her ne kadar tüm meseleler o zamandan beri çözülse de, aşağıdaki üç paket, işlerin gelecekte nasıl ele alınması gerektiği konusunda değerli bir fikir veriyor.

Ethereum’un Constantinople hard forkunun eksiklikleri

3- MIner desteğinin sağlanması

Belirli kripto para birimleri için test ağları söz konusu olduğunda, genellikle canlı ağa kıyasla çok daha az madenci görürler. Bu normal, testnet paralarının değeri yoktur ve ağ işlemlerin gerçekleştirilebilmesini sağlamak için az çaba gerektirir. Ancak, hard forklu yükseltme gibi şeyler ortaya çıktığında, aktif madencilerin eksikliği oldukça sorunlu olabilir. Constantinople yükseltmesinin başarısızlığının ana nedenlerinden biri  yeterli madencinin olmaması. Bu üstesinden gelinemeyecek bir şey olmasa da Ethereum ağı için bu büyük güncellemeye daha çok ilgi gösterilmesi beklenebilir.

2- Yükseltilmiş node’lerin eksikliği

Testnet yükseltmeleri dünyasındaki ikinci büyük sorun, ağ node’leri ile uğraşma biçiminde gelir. Daha spesifik olarak, Ropsten test ağı, birkaç ağ node’lerinin kontrolünde. Bu node’ler, Constantinople’i başlatmak için en yeni yazılıma yükseltme yapmadıkça, forkun başlatılması bir sorun olacak. Bir kez daha Constantinople hazır node’ler Ropsten’e geldiğinde, ağ buna göre ilerleyebildi. Forkun öncesinde neden yeterince yükseltilmiş node bulunmadığı belirsiz, ancak bu özel gelişim için çok sayıda neden olabilir. Bu yükseltme için genel olarak ilgisizliğe işaret edebileceğinden, çok endişe verici bir gösterge.

1- Hafta sonları fork günü değil

Parity yayın müdürü Afri Schoedon, hafta sonunun, testnet yükseltmeleri için korkunç bir gün olduğunu söyleyerek kripto endüstrisinde bir başka bakış açısı sundu. Hafta sonu boyunca bu sektörü çok az insan izliyor. Bu da bir bütün olarak test ağlarını etkiliyor gibi görünüyor. Daha spesifik olarak, Ethereum gibi projelerde özellikle de bunun gibi büyük güncellemeler için ideal zaman değil.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin