ETH fiyatı artacak mı? Ethereum için yükselişi işaret eden 10 gösterge
ETH fiyatı artacak mı? Ethereum için yükselişi işaret eden 10 gösterge

Ethereum’da kısa pozisyonlar tarihsel rekorunu güncelledi: Peki bu neyin göstergesi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitfinex Borsası’ndan elde edilen verilere göre Ethereum’da kısa pozisyonlar tarihsel rekorunu güncelledi. Dün Ethereum’da (ETH) kısa pozisyonların  tarihi zirve yaşadığını bildirdik. Dün 212.000 ETH düzeyinde olan kısa pozisyonlar, bugün ise 225.000 ETH’yi aştı.

Ethereum’da kısa pozisyonlar fiyatı aşağı çekiyor

Ethereum’daki kısa pozisyonların sayısındaki artış, düşüş eğiliminin güçlenmesi zemininde ortaya çıkıyor.  Bir önceki haftaya göre, kısa pozisyonların sayısı yaklaşık %80, Ağustos ortasına doğru ise %160’dan fazla arttı.

Yukarıdaki grafikte, Mayıs ayından günümüze kadar Ethereum’daki kısa pozisyonları gösteriyor. Ethereum fiyatı piyasaya karşı hareket etmedi. Üç ya da dört gün önce Ethereum 280-290 dolar civarında işlem görüyordu. Ancak kısa pozisyonların etkisiyle şu anda fiyatı 200 doların altında (190 dolar) işlem görüyor.

Ethereum’un sorunu nedir?

Ocak ayı zirvelerine (1.200-1.300 dolar) kıyasla, Ethereum bugüne kadar  %80’den fazla düştü. Böylelikle, ikinci büyük kripto para biriminin büyümesine yatırımcı güveninin artık çok düşük olması şaşırtıcı değil.

Ethereum, geçen sene kripto paraların büyük yıldızlarından biriydi ve Bitcoin’den daha iyi bir performans sergiledi. Ancak 2018, Ethereum için kolay bir yıl olmadı. Dünyanın en büyük ikinci kripto parası bu yıl %80’in üzerinde değer kaybetti. Ethereum’un asıl meselesi, rekabet karşısında ortaya çıkmaktaki yetersizliğinden ötürü, yatırımcı güveninde büyük bir krizle karşı karşıya olması.

Ethereum’daki kısa pozisyonların artması neyi gösteriyor?

Bu, trader’ların kısa vadede çağrılan ya da kapatılmış kısa pozisyonların daha fazla potansiyel görebileceği anlamına gelebilir. Bu nedenle, çağrılan veya kapatılan kısa pozisyon almak, ETH’yi satın almaları gerektiği anlamına gelir, bu da fiyat baskısına katkıda bulunacak bir şey. Ve eğer fiyat bu hızla devam ederse bir margin call çağrısına sebep olabilir. Böylece marj ticaretinde, kazanan genellikle tüm işlemlerde ücret alan borsalar olduğu için oldukça riskli bir oyun haline geliyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin